Det amerikanske teknologimagasinet Wired har intervjuet professor Kjetil Kåre Haugen om videoassistert dømming (VAR). Foto: Arild J. Waagbø

Haugen kritiserer videodømming i Wired Magazine

HiMolde-professor Kjetil Kåre Haugen fastholder sin kritikk av videoassistert dømming (VAR) i det amerikanske teknologimagasinet Wired.

Det er ikke daglig kost at HiMolde-ansatte blir intervjuet av verdenspressen, men nå har Wired Magazine intervjuet Haugen om VAR i forbindelse med at Premiere League tar dette i bruk i 2019/20-sesongen som startet i helga

Hver måned leses Wired av 30 millioner mennesker verden over!

Haugen sier at han særlig er fornøyd med å ha bidratt sterkt til tittelen i Wired-artikkelen, som lyder slik: Soccer Is Getting Slower and More Fair – and That’s a Problem (lenke til artikkelen på Wired.com).

For Haugens poeng er nemlig VAR gjør fotballresultatene mer forutsigbare: Det er de beste lagene som tjener på at fotballsporten blir mer rettferdig, og da blir sporten mindre spennende og attraktiv for publikum og investorer.

Haugen sier at Wired-journalist Eric Niler i Washington kontaktet ham på bakgrunn av kommentarartikkelen Video-Assisted Refereeing in Association Football – Possible Adverse Effects on Uncertainty of Outcome som ble publisert i tidsskriftet OA Journal – Sports tidligere i år.

Haugen opplyser at kommentaren i OA Journal – Sports er bygd på artikkelen Føre VAR fra juli 2018 i Haugens faste spalte Fra toppen av Haugen i Panorama, der han også hadde HiMolde-kollega Knut Peder Heen som medforfatter.

Teknologimagasinet Wired ble lansert i 1993. Her bladets ikoniske forside på desemberutgaven i 1999. Foto: Arild J. Waagbø