Logistikk-dekan Svein Bråthen (t.v.) kunne tirsdag ettermiddag gratulere Axel Merkel i kantina på campus etter at både prøveforelesning og doktorgradsforsvaret var goddkjent av komiteen, som bestod av (fra høyre) Harald Martin Hjelle (HiMolde), Kevin Cullinane (Göteborgs universitet) og Anna Bottasso (University of Genova). Foto: Arild J. Waagbø

Se bilder fra en travel uke på campus

Tirsdag disputerte Axel Merkel (28) på Molde campus og fikk sin doktorgrad i logistikk.

Axel Merkel, som har forsket på konkurranseforhold og effektivtet i europeiske containerhavner, holdt prøveforelesning i Frisch auditorium tirsdag. Helt til høyre i bildet ses Merkels hovedveileder, HiMolde-professor Johan Holmgren og logistikdekan Svein Bråthen til venstre for ham. Foto: Arild J. Waagbø
Axel Merkel, som har forsket på konkurranseforhold og effektivtet i europeiske containerhavner, holdt prøveforelesning i Frisch auditorium tirsdag. Helt til høyre i bildet ses Merkels hovedveileder, HiMolde-professor Johan Holmgren og logistikdekan Svein Bråthen til venstre for ham. Foto: Arild J. Waagbø

Slagkonferanse

Tirsdag i Haavelmo auditorium: 150 deltagere - pasienter, pårørende og helsepersonell - på dagskonferansen om moderne slagrehabilitering. Konferansen ble organisert og arrangert av Norsk forening for slagrammede Molde og omegn, Molde sykehus og HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø
Tirsdag i Haavelmo auditorium: 150 deltagere – pasienter, pårørende og helsepersonell – på dagskonferansen om moderne slagrehabilitering. Konferansen ble organisert og arrangert av Norsk forening for slagrammede Molde og omegn, Molde sykehus og HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø
Professor Turid Aarseth presenterte en undersøkelse blant slagrammede som viser at mange av dem etterlyser bedre informasjon, hjelp og samordning. - Å være slagrammetkrever mye av en selv og pårærende, konstaterer Aarseth. Foto: Arild J. Waagbø
Professor Turid Aarseth presenterte en undersøkelse blant slagrammede som viser at mange av dem etterlyser bedre informasjon, hjelp og samordning. – Å være slagrammetkrever mye av en selv og pårærende, konstaterer Aarseth. Foto: Arild J. Waagbø
Paneldebatten om framtiden for slagrehabilitering i Møre og Romsdal ble ledet av høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (stående i midten), og der deltok f.v. Karin Sjaaholm Iversen (enhetsleder i Fræna kommune), Bente Thommessen (overlege ved Akershus universitetssykehus), Ingvild Kjeldberg (overlege ved Ålesund sykehus), Jannicke Boug (redaktør for Hjernecella) og Liv Smørholm (NFS Molde). Til høyre i bildet ses arrangørkomiteen for konferansen (f.h): Turid Aarseth (HiMolde), Gro Holmen (NFS Molde), Inger Bloch (NFS Molde) og Guttorn Eldøen (Molde sykehus). Foto: Arild J. Waagbø
Paneldebatten om framtiden for slagrehabilitering i Møre og Romsdal ble ledet av høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (stående i midten), og der deltok f.v. Karin Sjaaholm Iversen (enhetsleder i Fræna kommune), Bente Thommessen (overlege ved Akershus universitetssykehus), Ingvild Kjeldberg (overlege ved Ålesund sykehus), Jannicke Boug (redaktør for Hjernecella) og Liv Smørholm (NFS Molde). Til høyre i bildet ses arrangørkomiteen for konferansen (f.h): Turid Aarseth (HiMolde), Gro Holmen (NFS Molde), Inger Bloch (NFS Molde) og Guttorn Eldøen (Molde sykehus). Foto: Arild J. Waagbø

 Friluftssuksess

Torsdag var det nye høgskolestyret for årene 2019 til 2023 samlet til sitt første møte på campus. I første rekke ses fra venstre: Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (styrets sekretær), rektor Steinar Kristoffersen og prorektor Jeanette Varpen Unhjem. Andre rekke f.v.: Hilde Aspås (ekstern), Mads Kristiansen (student) og Kjetil Kåre Haugen (ansatt). Tredje rekke f.v.: Ragnhild Michaelsen (ansatt), Berit Brendskag Lied (ekstern) og Amalie Nordeid (student). Bak f.v.: Haakon Bryhni (ekstern), Merete Ludviksen (ansatt og Pål Farstad (ekstern). Foto: Arild J. Waagbø
Prosjektleder Eirik Dahl (t.v.) i DNT Tilrettelagt og førsteamanuensis Anne Botslangen ved HiMolde kunne mandag telle 31 arrangementer og rundt 3000 deltagere etter nær tre år med Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede (FTU). De sier at HiMolde-studentenes medvirkning til arrangementene har vært avgjørende for suksessen. – Man kan ha det gøy selv om man er født med en funksjonshemming, sa Dahl på FTU-arrangement i Kringstadbukta mandag kveld. Foto: Arild J. Waagbø
Forskerne Birnir Egilsson (til høyre i bildet) og Gøril Groven ved Møreforsking i Molde har anbefalt en modell for deltagerundersøkelser til DNT Tilrettelagt, samt utarbeidet suksesskriterier. Bilde fra mandagens arrangement i Kringstadbukta. Foto; Arild J. Waagbø
Forskerne Birnir Egilsson (til høyre i bildet) og Gøril Groven ved Møreforsking i Molde har anbefalt en modell for deltagerundersøkelser til DNT Tilrettelagt, samt utarbeidet suksesskriterier. Bilde fra mandagens arrangement i Kringstadbukta. Foto; Arild J. Waagbø

LESS MER: Idédugnad om turgruppe for funksjonshemmede

LES MER:  International students living the Norwegian dugnad spirit

Doktorgradskurs

Mandag til onsdag gikk deler av et doktorgradskurs for helsestipnediatene ved HiMolde og HiVolda på Molde campus. Tirsdag ettermiddag diskuterte Kari Martinsen (VID Bergen), Patricia Benner (UCSF), Solfrid Vatne (HiMolde) og Charlotte Delmar (Aarhus Universitet) utviklingen innen helse.- og omsorgsfeltet fra 1970 til i dag. Foto: Arild J. Waagbø
Mandag til onsdag gikk deler av et doktorgradskurs for helsestipnediatene ved HiMolde og HiVolda på Molde campus. Tirsdag ettermiddag diskuterte Kari Martinsen (VID Bergen), Patricia Benner (UCSF), Solfrid Vatne (HiMolde) og Charlotte Delmar (Aarhus Universitet) utviklingen innen helse.- og omsorgsfeltet fra 1970 til i dag. Foto: Arild J. Waagbø

Det nye høgskolestyret

Torsdag var det nye høgskolestyret for årene 2019 til 2023 samlet til sitt første møte på campus. I første rekke ses fra venstre: Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (styrets sekretær), rektor Steinar Kristoffersen og prorektor Jeanette Varpen Unhjem. Andre rekke f.v.: Hilde Aspås (ekstern), Mads Kristiansen (student) og Kjetil Kåre Haugen (ansatt). Tredje rekke f.v.: Ragnhild Michaelsen (ansatt), Berit Brendskag Lied (ekstern) og Amalie Nordeide (student). Bak f.v.: Haakon Bryhni (ekstern), Merete Ludviksen (ansatt) og Pål Farstad (ekstern). Foto: Arild J. Waagbø
Torsdag var det nye høgskolestyret for årene 2019 til 2023 samlet til sitt første møte på campus. I første rekke ses fra venstre: Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (styrets sekretær), rektor Steinar Kristoffersen og prorektor Jeanette Varpen Unhjem. Andre rekke f.v.: Hilde Aspås (ekstern), Mads Kristiansen (student) og Kjetil Kåre Haugen (ansatt). Tredje rekke f.v.: Ragnhild Michaelsen (ansatt), Berit Brendskag Lied (ekstern) og Amalie Nordeide (student). Bak f.v.: Haakon Bryhni (ekstern), Merete Ludviksen (ansatt) og Pål Farstad (ekstern). Foto: Arild J. Waagbø