Det var stor oppslutning om frokostmøtet, som ble holdt i kantina på campus. Foto: Arild J. Waagbø

IT til frokost

Moldes mange IT-bedrifter sto på menyen da Molde Næringsforum og HiMolde i dag var vertsskap for et frokostmøte på campus.

På rekke og rad presenterte de lokale IT-bedriftene seg på frokostmøtet. Jan Eirik Grønset, som er styreleder for nyetableringen Digital Synergi AS, sa at selskapet har som mål å ha minst 80 ansatte i løpet av 2020.

– Vi må ha lokale IT-ressurser, og vi vil ha de ansatte her i Molde. Og da er Molde snart Norges IT-hovedstad, om ikke alt for lenge, sa Grønset på frokostmøtet.

Jan Eirik Grønset, styreleder i Digital Synergi, på frokostmøtet i dag. Foto: Arild J. Waagbø

Sjefdataforsker Vegard Flovik i Axbit, et selskap med ansatte i Molde, Ålesund og Gdansk i Polen, sa i sin presentasjon at HiMoldes relansering av et bachelorprogram i IT er kjærkomment.

– IT-satsingen er viktig, så vi får rekruttert folk, sa Flovik.

Vegard Flovik i Axbit fortalte at selskapet har laget lT-løsninger for blant annet Nofence og CreateView. Foto: Arild J. Waagbø

På frokostmøtet ble det også undertegnet partnersskapsavtaler mellom HiMolde og en rekke lokale IT-bedrifter, som blant annet har til hensikt å sørge for at IT-studentene kan bli utplassert og få praksis i bedrift i fjerde semester av utdanningen – SCM400.

LES MER: Hun skal lære 240 nye IT-studenter å programmere

LES MER: Sprek satsing på bachelorutdanning i IT

LES MER: Bare én av fem sto på eksamen i programmering