Student Marte Hoksnes (t.v.) var én av 250 studenter ved HiMolde som tok eksamen i matematikk i dag, og var i godt humør etter anstrengelsen. Her med faglærer Per Kristian Rekdal. Foto: Arild J. Waagbø

250 studenter fikk bryne seg på mattenøtt. Klarer du oppgaven?

Klarer du PKs julenøtt? I dag fikk 250 studenter i Molde, Kristiansund og Bergen den som oppgave på eksamen i matematikk.

PKs julenøtt

Klarer du PKs julenøtt? Oppgaven ble gitt på dagens mattematikk-eksamen ved HiMolde i Molde, Kristiansund og Bergen. Løsningen kommer fredag 27. deseømber i Panorama.

Publisert av Panorama HiM Onsdag 18. desember 2019

 

Student Marte Hoksnes (22), bachelorstudent i økonomi og administrasjon fra Julsundet i Molde, sier at det «gikk greit» på dagens eksamen i MAT100.

– Det er aldri godt å si med matematikk, om svaret blir riktig. Hodet virker best de to første timene av eksamen, og så detter man litt av, sier Hoksnes.

Hun har tidligere tatt matematik for yrkesfag – 1P-Y og 2P-Y, og sier at matematikk på høgskolenivå er noe helt annet enn det hun har lært av matematikk tidligere.

– Det er vanskelig, sier Hoksnes, som anslår at hun har arbeidet med matematikk tilsvarende  to fulle arbeidsdager i uka denne høsten.