NSO-topp Fam Karine Heer Aas (helt til venstre) på vei ut døra etter å møtt Studenttinget i Molde på campus. Moldestudentene har gjort førstegangsvedtak på å melde seg ut av Norsk studentorganisasjon. Bak kateteret ses lederen for studenttingets styre, Markus Lilleheil. Foto: Arild J. Waagbø

NSO-topp til moldestudentene: – Dere mister mest

Fam Karine Heer Aas i NSOs arbeidsutvalg ga onsdag klart uttrykk for at moldestudentene taper på å melde seg ut av Norsk studentorganisasjon.

Heer Aas og organisasjonsrådgiver Mari Vinsents i NSO møtte Studenttinget i Molde onsdag ettermiddag denne uka. Bakgrunnen for møtet er at moldestudentene i fjor gjorde et førstegangsvedtak om å melde seg ut av NSO.

De to NSO-representantene gjorde først rede for organisasjons arbeid og politikk knyttet til høyere utdanning og studentvelferd på det cirka timeslange møtet, før moldestudentene slapp til med sine spørsmål.

LES MER: – Vi lærer mye om hvordan det er å se NSO fra Molde

LES MER: Studenttinget i Molde vil melde seg ut av NSO

Michael Larsen spurte om hva NSO mister om moldestudentene melder seg ut av organisasjonen.

– NSO mister en tyngde, og dere mister representasjon nasjonalt. Dere mister mest – det er min mening, sa Heer Aas.

Det er det neste studenttinget ved HiMolde som vil avgjøre om moldestudentene fortsatt skal være tilsuttet NSO, i form av et andregangsvedtak.

NSO-topp Fam Karine Heer Aas (helt til venstre) på vei ut døra etter å møtt Studenttinget i Molde på campus. Moldestudentene har gjort førstegangsvedtak på å melde seg ut av Norsk studentorganisasjon. Bak kateteret ses lederen for studenttingets styre, Markus Lilleheil. Foto: Arild J. Waagbø