Lan Thanh Pham, som studerte ved HiMolde, ble nylig hedret med pris for beste masteroppgave i logistikk. Foto: PostNord

Prisvinner i logistikk på jobbjakt

Tidligere HiMolde-student Lan Thanh Pham (25) fikk tirsdag pris for beste masteroppgave i logistikk. Det kan komme godt med, for nå søker hun jobb.

– Det vil ta seg godt ut på CV-en at jeg har fått denne prisen, sier Pham, som er fra Ho Chi Minh-byen i Vitetnam.

I dag bor hun i Oslo. Hun mener at manglende yrkeserfaring og svake ferdigheter i norsk språk er årsaken til at hun ennå ikke har fått napp på jobbene hun søker på. Nå bruker hun mye tid på å lære seg norsk.

VIDEO: Se video av prisoverrekkelsen på Panoramas FB-side

Vanligvis deles prisen ut under Transport & logistikk-konferansen, men på grunn av koronapandemien skjedde prisutdelingen i år på et webinar i regi av PostNord. I videoklippet fra PostNord-webinaret er det kommunikasjons- og markedsdirektør Ole A. Hagen i PostNord  og dosent Eirill Bø ved BI som introduserer og hyller prisvinneren fra HiMolde. Både Hagen og Bø satt også i juryen som vurderte oppgavene. Der hadde de også med seg professor Harald M. Hjelle ved HiMolde og markedsanalytiker Victoria Rummelhof i PostNord.

Førsteamanuensis Yury Redutskiy (t.v.) var prisvinnerens veileder, mens professor Harald Martin Hjelle satt i juryen som vurderte logistikkoppgavene. Foto: Arild J. Waagbø

Hun studerte kvantitativ petroleumslogistikk ved HiMolde og sier det er innen olje- og gassindustrien hun i første rekke ønsker å jobbe, men at hun også søker på jobber knyttet til andre typer logistikkoperasjoner.

Tittelen på masteroppgaven hennes er«Integrated decision-making on the utilization of capacities throughout the push segment of vertically integrated petroleum companies».

OPPGAVEN: Lan Thanh Phams masteroppgave i logistikk (PDF)

I oppgaven bruker Pham lineær programmering til å optimalisere produksjon og frakt av olje og gass. Hun ble veiledet av førsteamanunesis Yury Redutskiy, som tidligere i høst ble hedret med Pedagogisk pris av Høgskolen i Molde.

– Jeg brukte alt det jeg hadde lært på studieprogrammet da jeg skrev oppgaven, sier Pham.

RELATERT: Lærte seg norsk og fikk drømmejobben i Molde

Hun skryter av nivået på faglærerne hun hadde på masterprogrammet.

– Jeg hadde to fantastiske år i Molde, sier hun.