E-sport og padel er nytt på Studentlekene i Trondheim i februar

24-28 februar 2021 arrangeres de årlige Studentlekene (SL) i Trondheim. Studentlekene er noe à la en olympiade bare for studenter.

Idrettsarrangementet foregår i Trondheim, hvor det skal konkurreres i 23 ulike idretter på forskjellige steder. Aldri før har arrangørene inkludert så mange idretter, og i år er blant annet e-sport og padel noen av nykommerne.

Målet er at det skal finnes noe for alle, både lagidretter og individuelle idretter på ulike nivåer.

Selv om SL i hovedsak er et idrettsarrangement, er det også en fin mulighet til å være sosial og knytte bånd med studenter fra andre byer. Opp gjennom årene har flere tusen studenter vært til stede, og i 2019 ble det satt rekord med 1900 studenter som deltok.

Johanna Sofie Slinde, leder for Studentlekene i Trondheim. Foto: NTNUI/Oskar Hope-Paulsrud

Grunnet korona vil neste års Studentleker bli noe annerledes, forteller leder Johanna Sofia Slinde, som  forsikrer at de jobber kontinuerlig med å sørge for at arrangementet blir så trygt som mulig.

– Vårt ønske er at studenter skal få drive med sin idrett og ha en morsom og fartsfylt langhelg her i Trondheim, og derfor setter vi våre deltakeres og frivilliges trygghet aller øverst, sier hun.

Arrangørene har kontaktet kommuneoverlegen og orientert om arrangementet. SL Trondheim vil gjennomføres så lenge det ikke strider mot de nasjonale restriksjonene som eventuelt kan gjelde i februar.

– For å sikre at smittevern blir overholdt har vi egne frivillige med smittevern som hovedansvar, samt at vi stiller krav til påmeldte deltakere/klubber om å orientere seg i smittevernsreglementet, sier hun.

nettsidene til SL Trondheim kan man lese mer om de ulike idrettene, samt praktisk info og smittevern.

Molde studentenes idrettslag (MSI) har deltatt på studentlekene ved tidligere anledninger,  og ønsker at de som har interesse for å delta tar kontakt med de.

Silje Marita Moen Vedvik, leder for MSI. Foto: Rebecca Pettersson

 

Silje Marita Moen Vedvik, leder for MSI, forteller oss at selv har de ikke hatt kapasitet til å markedsføre årets deltakelse.

– Vi har fått invitasjon, men vi er midt i et styreskifte og har derfor ikke mulighet til å delta. Vi ønsker likevel å støtte eventuelle lag som ønsker å være med, sier hun.

MSI holder til på Campus, og man kan nå de på mail (msi@himolde.no) eller på deres facebookprofil.

Påmeldingen har åpnet, og siste frist for å melde seg opp som deltaker er 1. februar.

Her kan du lese mer om selve arrangementet, samt hvordan man melder seg på.