Stolt vinner av turneringen Anders Lervik (21). Foto: Elias Alemayehu

Sjakk matt – tok førsteplassen

Vernepleiestudent Anders Lervik vant i går lynsjakkturneringen på Molde campus.

Av ELIAS ALEMAYEHU

– Det er alltid godt å vinne, sier Lervik.

Studentene Anders Lervik (21), Erland Rosseland (25) og prosjektkoordinator Fredrik Ulla Staurset (28) fra studentsamskipnaden startet opp SiMolde sjakklubb i februar for å ha flere digitale møteplasser under koronatida på Høgskolen i Molde.

SiMolde Sjakklubb har allerede 29 medlemmer. I går holdt de sitt andre arrangement, en lynsjakkturnering der hvert parti spilles på tre minutter.

Erland Rosseland (f.v.)  Anders Lervik og Fredrik Ulla Staurset arrangerer sjakkturneringer fremover. Foto: Elias Alemayehu

Tidligere i år arrangerte de sin første turnering. Det var en digital hurtigsjakkturnering der flere titalls studenter som deltok. Hvert parti ble spilt på under 15 minutter. Da deltok  også studenter i Kristiansund og elever ved Molde Folkehøgskole.

Sjakk-kurs

SiMolde Sjakklubb har planer om å arrangere sjakk-kurs der studenter kan lære å spille. De ønsker også å arrangere flere turneringer. Klubbens store mål er å spille mot Moldes lokale sjakklubb. Molde Sjakklubb var arrangøransvarlig for sjakk NM– men arrangementet ble avlyst på grunn av korona.

Fredrik Ulla Staurset (28) tilrettelegger for turneringen. Foto: Elias Alemayehu

Fredrik Ulla Staurset jobber til daglig for studentsamskipnaden. Han tilrettelegger for eventene til sjakklubben, og var oggså med å opprette den.

– I utgangspunktet har jeg spilt sjakk på chess.com siden 2017, og jeg visste at det var flere studenter som spilte sjakk der også.  Så jeg valgte å ta initiativ til å høre om det er studenter som er interessert i å opprette en sjakklubb, sier Staurset.

Slik kom vernepleierstudentene Anders Lervik og Erland Rosseland innpå banen.

– Sjakk er medisin

Anders Lervik er styreleder i sjakklubben. Han er en aktiv sjakkspiller og har noen års fartstid.

– Jeg har fulgt mye med på Magnus Carlsen og generelt sjakk på TV. Så begynte jeg å spille selv for noen år siden. Sjakk er medisin! Det holder meg frisk i hodet, spesielt i disse tider, sier Lervik.

Erland Rosseland (25) havnet på fjerdeplass. Foto: Elias Alemayehu

Erland Rosseland – også vernepleierstudent – er nestleder i den nye klubben. Han spilte mye sjakk i barndommen, og tok det opp igjen på høgskolen da han møtte flere sjakkinteresserte.

– Sjakkspilling tar jeg som hjernetrim. De holder meg skjerpet så jeg klarer å håndtere fagene mine bedre, sier Rosseland.

Mer om SiMolde Sjakklubb finner du her:

https://www.simolde.no/en/student-life/simolde-sjakklubb

Facebook-side hvor du kan melde deg på:

https://www.facebook.com/groups/730625781157655