Student Silje Marita Moen Vedvik (26) hadde i morges stor glede av gratisfrokost på Molde campus . Foto: Markus Slyngenborg Jensen

Påskevri på gratisfrokost for studentene

Etter nyttår har SiMolde hver mandag arrangert gratis studentfrokost i kantina på Molde campus, et tilbud studentene har satt stort pris på. I morges var det duket for påskefrokost.

Av MARKUS SLYGENBORG JENSEN

– Jeg synes det er et veldig godt initiativ av SiMolde, sier Silje Marita Moen Vedvik (26).

Vedvik, som studerer sportsledelse ved HiMolde og er nestleder i SiMolde-styret, var en av mange som møtte opp til gratis påskefrokost for studentene mandag morgen. Hun var veldig fornøyd med gratisfrokost, og synes det er fint at SiMolde kommer med slike sosiale initiativ, og virkelig viser at de setter studentenes velferd i fokus.

En god mandagsfrokost gir en god start på uken. Foto: Markus Slyngenborg Jensen

SiMolde har arrangert vanlige frokoster på mandagene dette semesteret, men denne frokosten bar et spesielt preg av påsken vi nå nærmer oss – en påske som for mange vil bli veldig annerledes.

Grunnet dagens smittesituasjon og spredningen av muterte koronavirus har myndighetene anbefalt studentene om å ikke reise hjem i påsken i et forsøk på å holde smittetallene nede. Det betyr at flere av HiMolde sine studenter som vanligvis ville reist hjem i påsken, nå heller velger å bli værende i Molde.

Det gir flere påmeldte til arrangementer som påskefrokosten i dag, som var fullbooket.

– I dag har vi 50 studenter som er påmeldte til frokosten, så skal vi senere i dag servere tapas for 50 mennesker, sier kantinesjef Tone Åbelvold.

Birk (f.v.), Tone og Marian i kantina på Molde campus hadde mye å gjøre før påskefrokosten. Foto: Markus Slyngenborg Jensen

Sammen med kantinesjefen jobbet de andre på kjøkkenet hardt i dag morges med å stelle i stand frokosten. Blant det som ble servert var havregrøt, egg, røkt laks og god brødmat, noe studentene virket veldig fornøyde med.

Dette var noe av maten studentene kunne forsyne seg med på frokosten. Foto: Markus Slyngenborg Jensen

Det ble også arrangert en tradisjonell påskequiz med påskeegg som premie til vinnerne, noe som skapte stort engasjement. I tillegg til dagens frokost vil SiMolde holde flere aktiviteter åpne og aktive i påsken, slik at de studentene som blir værende i byen har et sted å møtes i høytiden.