Leder av Fjordkonferansen 2021, førsteamanuensis Heidi Hogset, på plass i kantina på Molde campus der plenumssesjonene skal avvikles som TV-sendinger. Foto: Arild Waagbø

Følg Fjordkonferansen fra onsdag morgen

Fra klokken 09 onsdag kan du følge Fjordkonferansen 2021 i Molde på nett-TV. Professorene Jørgen Randers og Thomas Hylland Eriksen åpner bærekraftsballet.

Temaet for årets Fjordkonferanse er bærekraft, og over to dager vil forskere – i stor grad fra UH-institusjoner i Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane – presentere vitenskapelige arbeider over 20 sesjoner i fem parallelle løp.

Plenumssesjonene fra onsdag morgen klokka 09 og torsdag formiddag klokka vil bli formidlet som TV-sendinger på nett fra kantina på Molde campus.

Her ser du plenumssesjonene onsdag og torsdag:

Videre blir det mulig å stille spørsmål og delta interaktivt på plenumssesjonene ved å klikke seg inn på lenken under:

https://app.sli.do/event/qekkum9c/live/questions

Førsteamanuensis Heidi Hogset, som leder arbeidet med å arrangere konferansen, oppplyser at det av smittevernhensyn er satt et tak på 20 personer i kantina under plenumssesjonene, noe som i praksis betyr at alle setene er fulle, og at interesserte må følge sesjonene på nett.

Onsdag morgen skal professorene Jørgen Randers (BI) og Thomas Hylland Eriksen (UiO) holde innlegg under overskriften «Hvordan er det mulig å oppfylle de 17 bærekraftsmålene?».

Innleggene blir på en times varighet, inkludert spørsmålsrunde og pause, og avsluttes med en panelsamtale med de to.

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen besøkte sist HiMolde i september i fjor, og den gangen hadde han følge av filosof Arne Johan Vetlesen i kantina på Molde campus. Arkivfoto: Arild Waagbø

Torsdag klokka 11 blir det en presentasjon ved prosjektleder Runar Stenerud i Åndalsnes-bedriften Plasto. Videre skal forfatterne av de beste artiklene i Fjordantologien 2020 og 2021 hedres med priser. Til sist skal NTNU Ålesund orientere om Fjordkonferansen 2022.

Se hele programmet for konferansen på HiMoldes hjemmeside.

I programmet over finner du Zoom-lenker til de 20 parallelle sesjonene som avvikles onsdag og torsdag.