HiMolde-rektor og styreleder Steinar Kristoffersen er på direktørjakt og har innkalt høgskolestyret til møte om saken på mandag. Foto: Arild Waagbø

Mandag starter jakten på ny direktør

Mandag starter HiMolde-rektor Steinar Kristoffersen og høgskolestyret søket etter den som skal ta over som høgskoledirektør etter Gerd Marit Langøy.

Som valgt rektor og styreleder ved høgskolen, mottok Kristoffersen oppsigelsen fra Langøy sist torsdag, rett etter at Aukra kommunestyre enstemmig gikk inn for å ansette henne som kommunedirektør.

Mandag klokka 09 samles høgskolestyret til ekstraordinært møte ved hjelp av Zoom. Da starter arbeidet med å finne Langøys etterfølger.

– Jeg inviterer styret til å komme med innspill til prosessen videre og rammene rundt den, sier Kristoffersen.

Saken vil ikke gå for åpne dører, sier Kristoffersen, som opplyser at han kommer til å foreslå for styret at det oppnevnes et instillingsutvalg og at hodejegere settes på saken.

Da Langøy ble ansatt som høgskoledierktør for åtte år siden, var det etter en seks måneder lang rekrutteringsprosess. I og med Langøy tiltrer stillingen i Aukra kommune senest 1. oktober – om tre måneders tid, kan det også bli nødvendig for styret å konstituere en høgskoledirektør inntil en ny høgskoledirektør er på plass.

Kristoffersen sier at han har tenkt på noen personer som han mener kan være aktuelle for direktørjobben, og at han også har fått noen forslag til gode kandidater.

– Det blir en spennende sommer og høst, sier han.

Høgskolen har også satt et rekrutteringsbyrå til å finne en ny dekan for logistikkavdeligen. Søknadsfristen for å søke på dekanjobben går ut i morgen.