Tuva Halse i Bento Box Trio på Storyville-scenen under Jazzfest 2022 i Molde i oktober. Foto: Andrea Strand Barkve

Frisk, deilig og variert jazzplate

JULEGAVETIPS. Bento Box Trios debutplate «Boxed» er intens, melankolsk og variert.

Av SAMUEL PETTERSSON

Bento Box Trio består av Tuva Halse på fiolin, Benjamin Gísli Einarsson på piano og Øyvind Leite på trommer. Trioen møttes på Jazzlinja i Trondheim i 2019.

Debutplata «Boxed» ble gitt ut på Fjordgata Records DA i september 2022. I forkant av plata kom låtene «Søndag», «Boxed» og «Elskerikke». De elleve låtene er tatt opp live fra to konserter på Dokkhuset i februar i år.

Øyvind Leite i aksjon på Storyville. Foto: Andrea Strand Barkve

Åpningssporet «Søndag» setter stemningen for resten av plata. Melodiøst og fint, hvor pianoet og fiolinen bærer melodien på toppen av rytmene fra trommene. Lydmessig befinner vi oss i et relativt mykt og behagelig landskap, men det skal sies at det har en melankolsk undertone. Den andre låta «Ambivalent» introduserer dystrere og mer dramatiske temaer. Femte låt på plata «Fjerde Etasje», er noe mer hektisk og rytmisk avansert enn de forhenværende sporene, og her er det pianoet og trommene som driver låta.

Boxed, den andre singelen fra plata har et slags mystisk preg – i likhet med en del av de andre låtene fra plata. Arrangementet er gjennomtenkt og dynamisk, det går fra et intenst driv hvor hele besetningen deler jevnt på lydbilde, til å flyte fint mellom pianoet og fiolinen i de roligere partiene. Denne komposisjonen fremkaller Ola Kvernbergske assossiasjoner.

Benjamin Gísli Einarsson på Storyville i oktober. Foto: Andrea Strand Barkve

Låta «Nydelig» bærer preg av en lengtende nostalgisk melodi, og akkordene den lener seg mot kan minne om noe man har hørt i gamle jazz-standardlåter. Trioen er heller ikke helt uten humor, «Nydelig» etterfølges av «Nydelig Park», og deretter låta «Park». Plata lukkes av «Elskerikke», en perle av en låt som fungerer som en flott oppsummering av plata. Intens, melankolsk og variert.

På det jevne og hele vil jeg hevde at Bento Box Trio har levert en frisk, deilig og variert jazzplate – iført et melankolsk antrekk. Terningkast 6.

Kjøp plata digitalt eller som vinyl her på Bandcamp.

29. oktober spilte Bento Box trio på Jazzfest 2022 på Storyville i Molde, og Panorama var naturligvis til stede for å ta bilder.

Tuva Halse er oppvokst i Molde, så Storyville Jazz Club blir for hennes del som hjemmebane å regne. Foto: Andra Strand Barkve