Sherin Obaidli prøvde seg på et skudd tidlig i andreomgang, men Voldas keeper reddet. Foto: Arild Waagbø

Solidaritet, målrekord og sannsynligvis Europa-spill for Håndballjentan

MOLDE ELITE-VOLDA (38-21): Hele seks studenter var på lagene i Molde Arena da Håndballjentan knuste gjestene fra Volda. Med bronseplassering og to kamper igjen før serieslutt,  er Moldes sjanser for Europa-spill gode.

Av SAMUEL PETTERSSON og ARILD WAAGBØ (foto)

Det var fri entré på søndagens kamp, men alle de 900 som kom var til gjengjeld anmodet å sende støtte til Ukraina. Før kampstart oppfordret president i Norges Håndballforbund, Kåre Geir Lio, alle til å vippse til 2230 Redd barna og merke bidraget med Molde Elite. Han la til at han har et ønske om at alle rydder klesskapene sine når de kommer hjem, og sender alt de ikke trenger til barn i Ukraina.

Molde tok ledelsen etter et knapt minutt, og ganske tidlig i første omgang var det trygt å si at Molde hadde et solid overtak. Ved pause stod det 20–9 til Molde.

Andre omgang fortsatte i samme stil som i den første, og etter ti minutter var stillinga 27-11 til hjemmelaget. Kampen endte med 38–21 til Molde, med en målforskjell på 17 – som slår den gamle rekorden (også mot Volda) på 16 mål.

Håndballjentan jublet etter rekordseieren mot Volda. Foto: Arild Waagbø
Mona Obaidli ble banens beste, og noterte seg for 12 scoringer. Foto: Arild Waagbø
Mona (t.h.) og Sherin Obaidli ble intervjuet av Samuel Pettersson etter kampen. Foto: Arild Waagbø

Søstrene Sherin Obaidli (Sport Management-student ved HiMolde) og Mona Obaidli (banens beste med hele 12 scoringer) fortalte etter kampen at de hadde håpet på seier før kampstart:

– Men man skal aldri si aldri. De har spilt gode kamper mot gode lag og har flere ganger bevist at de kan bedre.

Neste hjemmekamp er mot Vipers 29. mars. Søstrene sier at det blir en større utfordring.

– Det er jo en kamp som vi ikke forventer å vinne, men vi skal gjøre det vi kan.

Sherin Obaidli, som snart en bachelorgrad i sportsledelse fra Høgskolen i Molde i lomma, sier hun syns det har vært fint å kombinere håndballspill på elitenivå med studier.

– Jeg er på utplassering i Molde HK dette halvåret, og jeg har allerede fått jobb i klubben. Så jeg kommer til å bidra her når jeg er ferdig med bachelorgraden nå til sommeren, sa Sherin Obaidli.

Volda har også studenter på laget, vi fikk møte tre av de fem som var med til Molde-kampen: Marte Nordnes (t.v.) som studerer samfunnsplanlegging og ledelse. Dana Björg Gudmundsdottir studerer master i lærer 1-7. Helga Pedersen studerer bachelor i idrett og kroppsøving. Foto: Arild Waagbø