Elin Mordal kom smilende inn i kantina på Molde campus etter at valgresultatet var klart i ettermiddag. Foto: Arild Waagbø

Elin Mordal (55) blir HiMoldes nye rektor

Førsteamanuensis Elin Mordal gikk seirende ut av andre valgomgang mot professor Johann Roppen, og med det blir hun HiMolde-rektor i studieårene 2023-2027.

Det er klart etter dagens sisterunde i rektorvalget ved høgskolen.

Mordal fikk 54,5 prosent av stemmene, mens Roppen fikk 45,5 prosent. Sittende rektor, professor Steinar Kristoffersen, røk ut i første valgrunde onsdag for en uke siden.

Mordal overtar som rektor 1. august i år. I det nye rektoratet får hun følge av professor Svein Bråthen, som ble valgt til ny prorektor for en uke siden.

Elin Mordal kom smilende inn i kantina på Molde campus etter at valgresultatet var klart i ettermiddag. Foto: Arild Waagbø

Da valgresultatet var klart like etter klokka 16.30 i dag, kom Mordal smilende til kantina på Molde campus. Der var en liten gjeng ansatte, med følge av både barn og gutter rett fra fotballtrening, samlet for å spise valgburgere mens de ventet på den store nyheten om hvem som blir ny rektor ved høgskolen.

– Jeg er litt sjokkert over at jeg vant valget, og ekstremt takknemlig for tilliten jeg har fått. Jeg er stolt av resultatet, men ydmyk overfor jobben jeg skal gjøre som rektor, sa Mordal.

Hun sa hun ønsket å takke Johann Roppen og Steinar Kristoffersen for en utfordrende og interessant valgkamp.

– Jeg skal være rektor for alle, også for de som stemte på Johann og Steinar. Som rektor ønsker jeg å spille folk rundt meg gode, sa Mordal, som også la til at hun nå ønsker seg et godt høgskolestyre.

Tirsdag og onsdag neste uke velger ansatte og studenter sine repsektive representanter til HiMolde-styret.

Valgstyret i arbeid i ettermiddag: Tone F. Straumsheim (f.v.), Halvard Arntzen og Sigrid Haugros (leder). Foto: Arild Waagbø

Her er valgresultat i detalj:

455,85 stemmer (54,53 %) – Elin Mordal

380,15 stemmer (45,47 %) – Johann Roppen

Antall stemmer:

Ansatte: 221 avgitte stemmer, hvorav 220 tellende stemmer og 1 blank stemme.

Studenter: 219 avgitte stemmer, hvorav 209 tellende stemmer og 10 blanke stemmer.

Stemmer fordelt på valgkretser:

Elin Mordal

Ansatte: 121 stemmer (55 %)

Studenter: 111 stemmer (53,11 %)

Johann Roppen

Ansatte: 99 stemmer (45 %)

Studenter: 98 stemmer (46,89 %)