SiMolde-direktør Bente Aure Myrstad klippet snora til Mellomgulvet på Molde campus i dag. Foto: Arild Waagbø

Åpnet grønn studentidyll på campus

Sola skinte da studenter og ansatte ved HiMolde i ettermiddag markerte at Mellomgulvet ved studentboligene på Molde campus er offisielt åpnet.

Det hele ble feiret i SiMolde-regi med pølser, kake og saft. Men studenter kunne avsløre at det idylliske uteområdet er blitt mye brukt av studenter gjennom sommeren.

SiMolde-direktør Bente Aure Myrstad opplyser at det er brukt omlag 400 000 kroner på terrasser, møbler, grill, plantekasser, tak, varmelamper og planter til det nye møtestedet. Studentsamskipnaden har fått midler til Mellomgulvet fra Helsedirektoratet gjennnom prosjektet «Vekst», som fremmer uformelle og bærekraftige sosiale møteplasser der studenter kan utvikle seg som mennesker.

Pølsene gikk unna åpningsmarkeringen i dag. Foto: Arild Waagbø

Student Julie Lorntsen er hyret inn av SiMolde til å stelle med planter og vekster på området, inkludert det tilknyttede planterommet Plantatio.

– Vi har hatt salat i hele sommer, og nå er det også poteter og vårløk her. Av urter har vi timian, rosmarin, mynte og sitronmelisse. Planen er at studenter skal kunne finne grønnsaker og urter her året rundt, sier Lorntsen.

Julie Lorntsen sørger for at forlatte stueplanter får nye hjem hos studenter på Molde campus. Vekstrommet Plantatio skal også brukes til kurs i matlaging for studenter. Foto: Arild Waagbø

Nå prøver Lorntsen å redde planter som er blitt etterlatt på campus av studenter som har reist videre fra høgskolen.

– Plantene som overlever skal få nye eiere, sier Lorntsen.

Timian. Foto: Arild Waagbø
Studenter på Mellomgulvet. Foto: Arild Waagbø
Det nye uteområdet Mellomgulvet ligger utenfor studentmøteplassen Mellomrommet. Foto: Arild Waagbø
Uteområdet Mellomgulvet med Cap Clara småbåthavn og Vestnes-fergene i bakgrunnen. Foto: Arild Waagbø