Eva-Merete Otterlei Børstad (i grønt), leder for helse og studentliv i SiMolde, tok initiativet til å lage en diskgolfbane på Molde campus. Hun fikk også æren av å klippe snora til banen på den offisielle åpningen i dag. Simen Hamre Tollefsen, studentvert i diskgolf, står til venstre for henne. Foto: Arild Waagbø

Hole in one på høgskolens nye diskgolfbane

I dag markerte SiMolde at høgskolens nye diskgolfbane er offisielt åpnet. Se video av Eskil Mogstad som kaster hole in one på hull 4!

SiMoldes Eva-Merete Otterlei Børstad forteller at hun så at diskgolfbanen på Skåla skapte mye aktivitet, og med Vekst-penger fra Helsedirektoratet har studenntsamskipnaden fått satt opp en diskgolfbane på Molde campus til en prislapp på rundt 150 000 kroner.

Student Simen Hamre Tollefsen, som er diskgolfvert på tirsdagskvelder, fikk fin lengde på sitt første kast på hull 1. Foto: Arild Waagbø

Simen Hamre Tollefsen, som tar SOL-masteren ved HiMolde, er hyret inn som diskgolfvert. Hver tirsdag fra klokka 18 til 20 vil han bistå studenter som vil prøve seg på diskgolfbanens ni hull.

– Banen er bra, det er veldig varierte hull, sier Tollefsen, som har kastet diskgolf i to års tid.

Tollefsen har også ansvaret for banens side på UDisc-appen.

Eskil Mogstad har deltatt i både norgescup og NM i diskgolf – her på hull 5 på hgskolens nye bane. Foto: Arild Waagbø

I videoen over kan du se Eskil Mogstad gå de fem første hullene på den nye banen, mens han deler sine eksperttips etter åtte år som ivrig diskgolfspiller.

– Begynn med putter! er hans tips til nybegynnere i sporten.

Mogstad gjør en hole in one (på andre forsøket) på hull 4. Kastet er på 37 meter og høydeforskjellen på utkastpunkt og hull er 7 meter.

Professor Kjetil Kåre Haugen i aksjon i krattet på hull 1. Foto: Arild Waagbø