Karrieredagen i full sving på Molde campus. Foto: Elias Alemayehu

Fra campus til karriere: Moldestudenter møter arbeidsmarkedet

Onsdag ble 90-meterskogen på Høgskolen i Molde omgjort til et pulserende møtepunkt for fremtidige karrieremuligheter, der engasjerte studenter og representanter fra 36 bedrifter delte kunnskap, råd og kontaktinfo.

Fra Aker Solutions globale perspektiver til Forsvarets brede spekter av karrieremuligheter, ble studenter fra høgskolens studiesteder i Molde og Kristiansund introdusert for et mangfold av veier de kan ta etter endte studier.

Caroline Borgestrand (f.v.), Cecilie Mork og Maren Opsal Saltkjelvik, tidligere Molde- og KSU-studenter i 90-meterskogen. Foto:Elias Alemayehu

Caroline Borgestrand, Maren Opsal Saltkjelvik og Cecilie Mork fra Aker Solutions delte innsikt i hvordan logistikk, økonomi og petroleumslogistikk spiller en sentral rolle i deres daglige arbeid, og oppfordret studenter til å søke, være fremoverlent og vise interesse.

Løytnant Camilla Skaanes råder moldestudenter. Foto: Elias Alemaeyehu

Camilla Skaanes fra Forsvaret belyste de unike mulighetene innenfor militær ledelse og operasjoner for studenter med bakgrunn i logistikk og IT.

– Vi har et årsstudium som heter militær ledelse og operasjoner. Der er det ikke behov for noe militær erfaring, men du må ha tatt og fullført et bachelor minimum. Nå på det området ser vi på de som har IT og IKT bakgrunn til å søke seg inn. Ett år med leder utdanning, deretter går du ut i jobb som offisier i sjøforsvaret. Det er absolutt noe å sjekke ut, anbefaler Skaanes.

Maria Langset (t.v.) og Thea Pettersen fra Admento snakket varmt om viktigheten av å følge med i arbeidsmarkedet og å søke tidlig. Foto: Elias Alemaeyehu

Thea Pettersen og Maria Langseth har studert på Høgskolen i Molde, og anbefaler moldestudentene å prøve lykken hos Admento.

Michael Tennebekk, en tidligere student ved Høgskolen i Molde og nå representant for Columbus, delte sin entusiasme for å returnere til campus som bedriftsrepresentant, og understreket betydningen av å ha en åpen holdning og god kommunikasjonsevne i arbeidslivet. Foto: Elias Alemayehu

– Det å være en litt open minded person, være enkel å kommunisere med. Og selvfølgelig ha den faglige tyngden fra f.eks. Høgskolen i Molde, så kommer man langt som konsulentkandidat, sa Michael Tennebekk, på stand for Columbus.

Terje Honningsvåg fra PwC, med sin rike erfaring og bakgrunn fra Høgskolen i Molde, ga verdifulle råd om mangfoldet av karrieremuligheter innenfor økonomi, teknologi og juss, og hvordan PwC verdsetter evnen til å lære og arbeide strukturert. Foto: Elias Alemayehu

Terje Honningsvåg er leder av PwC Møre og Romsdal og tok en bachelorgrad her på høgskolen i 90-tallet.

– I PwC så ser vi etter et mangfold av folk, vi ansetter veldig mange direkte fra skolebenken hvert år, sier Honningsvåg.

Forsvaret opplyser HiMolde-studentene om de mange mulighetene i millitæret. Foto: Elias Alemayehu

Dagen var også spekket med karriereveiledningseminarer og et inspirerende foredrag av Forsvaret, som sammen med bedriftsstands og engasjerte studenter, gjorde karrieredagen til en minnerik begivenhet.

I løpet av dagen fikk studentene mulighet til å få tatt profesjonelle CV-bilder i et toppmoderne fotostudio på høgskolen, et passende bonus til deres karriereverktøykasse. Foto: Elias Alemayehu

Med en slik bemerkelsesverdig dag bak seg, står det klart at Høgskolen i Molde og Karriereforum sammen skaper en sterk plattform for studentenes karriereveier, og markerer seg som en viktig brobygger mellom akademia og arbeidslivet.