En politipatrulje var fredag formiddag inne i studentboligene på Molde campus i forbindelse med etterforskningen av en HiMolde-student. Foto: Elias Alemayehu

Politiet har løslatt HiMolde-student

Det opplyser politiinspektør Anders Skorpen-Trøen i Møre og Romsdal politidistrikt. Studenten ble løslatt lørdag.

Av ELIAS ALEMAYEHU og ARILD WAAGBØ

— Vi har ingen holdepunkter for at studenten planla noe eller utgjorde noen trussel mot Høgskolen i Molde, sier Skorpen-Trøen.

Det var natt til fredag at politiet i Molde pågrep studenten.

I en melding fredag ettermiddag til høgskolens ansatte fra informasjonssjef Jens Petter Straumsheim, ble opptakten til politiaksjonen skildret slik:

«Vi kan imidlertid si at saken handler om en student som har ytret seg til medstudenter på en slik måte at de varslet til høgskolen via SiFra-knappen.  Ytringene er av en slik karakter at politiet er blitt kontaktet.»

Da studenten ble pågrepet natt til fredag, var denne siktet for hensynsløs adferd. Politiinspektør Anders Skorpen-Trøen sier at politiet ennå ikke er ferdig med den påtalemessige vurderingen av saken, så det er mao. uvisst om studenten vil møte en straffereaksjon som følge av politietterforskningen.

I et intervju med Panorama sier en medstudent at det var i kantina på Molde campus, for tre-fire uker siden, den nå løslatte studenten ytret seg på en måte som førte til politiaksjon og etterforskning.

Medstudenten sier at studenten uttalte et par setninger der mulige voldshandlinger på Molde campus ble omtalt på en hypotetisk måte.

— Jeg ble litt satt ut av samtaleemnet, så jeg byttet tema, sier medstudenten.

Medstudenten har kjent den nå løslatte studenten i over et år, og har blant annet hjulpet studenten med sånt som skolearbeid og jobbsøking.

— Jeg ble ikke redd for å gå på høgskolen etter det jeg hørte, men jeg diskuterte saken med studenter i kollektivet mitt. Da begynte etterhvert flere folk å snakke om det. Selv om det ikke var jeg som varslet, det er jo alvorlig å varsle også, syns jeg det er greit at saken ble sjekket opp og avklart. Det ville jo vært forferdelig om noe alvorlig skjedde på høgskolen, sier medstudenten.