Solfrid Vatne er aktuell som kandidat til prorektorvervet ved Høgskolen i Molde.

– Vi har vært for tilbakelent

Professor Solfrid Vatne mener at HiMolde har vært for bakpå i strukturprosessen i UH-sektoren.

– Vi burde vært mer aktive i den prosessen på å begynne å diskutere fusjon, sier Vatne om samtalene som pågikk mellom HiMolde og HiÅlesund,

LES MER: Heidi Hogset mest fusjonsvennlig av rektorkandidatene

Nå mener Vatne – som stiller til valg som prorektorkandidat – at toget for en fylkeshøgskole eller -universitet i Møre og Romsdal er gått og at det som kan berge HiMoldes selvstendighet er å bli vitenskapelig høgskole i flere fag enn bare logistikk.

Valget av rektor og prorektor skjer torsdag 16. april. Panorama vil også publisere videointervjuer med de øvrige kandidatene til rektor- og prorektorvervet: Steinar Kristoffersen, Heidi Hogset og Hallgeir Gammelsæter.