Valgstyrets Øystein Nerland (t.v.) Bente Lindset og Bente Dale Malones telte stemmene etter dagens rektor- og prorektorvalg. Foto: Arild J. Waagbø

Hallgeir Gammelsæter gjenvalgt som rektor

Professor Hallgeir Gammelsæter ble i dag gjenvalgt som rektor ved Høgskolen i Molde med klar margin. Professor Solfrid Vatne er høgskolens nye prorektor.

Det meldte valgstyret ved HiMolde i en epost som ble sendt ut klokken 17.23 i ettermiddag etter at stemmene i rektor- og prorektorvalget var telt opp.

Hallgeir Gammelsæter fikk 83 prosent av stemmene, mens motkandidaten – førsteamanuensis Heidi Hogset  – fikk 17 prosent av stemmene.

Gammelsæter har vært rektor i to år og vil nå fortsette som rektor (og styreleder) ut juli 2019.

I prorektorvalget fikk professor Solfrid Vatne 54,6 prosent av stemmene, førsteamanuensis Steinar Kristoffersen 38,6 prosent, førsteamanuensis Heidi Hogset 4,9 prosent og  student Anders Beversmark 0,4 prosent. 1,5 prosent stemte blankt

Vatne, som tidligere har vært både prorektor og rektor, er dermed valgt som prorektor ved HiMolde til sommeren 2019.

– Jeg er fornøyd med å få såpass god oppslutning og tolker det som en støtte til linja jeg har stått for i struktursaken. Jeg vil takke Heidi Hogset for at hun var sporty og stilte opp som motkandidat, sier Gammelsæter.

Professor Hallgeir Gammelsæter er rektor ved Høgskolen i Molde (HiM). Foto: Arild J. Waagbø
Professor Hallgeir Gammelsæter er rektor ved Høgskolen i Molde (HiM). Foto: Arild J. Waagbø

 

2 kommentarer til “Hallgeir Gammelsæter gjenvalgt som rektor”

  1. Gratulerer til Hallgeir med usedvanlig sterk majoritet. Fra avtroppende prorektors side er det vanskelig å ikke tolke dette som i alle fall en viss tilslutning til den strategien som har vært fulgt de siste 2 åra. Og selvsagt – velkommen tilbake Solfrid, og all mulig lykke med prorektor-jobben.

    1. Gratulerer til Hallgeir og Solfrid! Resultater tolker jeg ikke nødvendigvis som en støtte til den valgte strategien. Nå er tiden inne for å se utenfor oss selv og finne ut hvilket mulighetsrom som eksisterer for Høgskolen i dag. Det er ikke den samme som for 2 år siden.

Det er stengt for kommentarer.