Professor Per Bjarte Solibakke vil inn styret ved Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Professor melder seg som styrekandidat i siste liten

– Jeg stiller som kandidat til høgskolestyret, erklærer HiMolde-professor Per Bjarte Solibakke.

Dagen før ansatte og studenter skal velge representanter til styret ved Høgskolen i Molde, melder professor Per Bjarte Solibakke seg på som kandidat. Han har nylig blitt informert om at det i vår er 97 søkere til 20 studieplasser ved masterutdanningen i økonomi og administrasjon og er veldig godt fornøyd med tallene.

– Studiene i økonomi og administrasjon ved HiMolde er for lite synlige, så vi må inn i styret som bestemmer her. Jeg har ikke tid til å være rektor om jeg skal rekke å publisere og ta vare på studentene mine, så da går jeg for en plass i høgskolestyret, sier Solibakke.

Solibakke er ikke blant de ni ansatte som nominasjonskomiteen har nominert som styrekandidater.

– Jeg er litt irritert over at ingen av oss på øk-adm ble spurt om vi ville stille til styrevalget, sier Solibakke, og sier at han har informert fagkollegene sine og dekan Oskar Solenes om at han stiller som styrekandidat.

LES MER: Styrekandidatene vil ha selvstendig høgskole

Hva gjelder den høyaktuelle strukturprosessen (SAKS) i UH-sektoren, så sier Solibakke at han så for seg en sammenslåing av høgskolene i Møre og Romsdal.

– Men det toget har gått, sier han.

– Selvstendighet eller fusjon?

– Klarer HiMolde å være sterk og selvstendig, så er det jo ikke noe problem. Men vi er strategisk truet på grunn av at ting er på glid i sektoren i Midt-Norge. Nå gjelder det for oss å få en så god posisjon som mulig, men jeg vil ikke låse meg til verken selvstendighet eller fusjon, sier Solibakke, som nevner de vitenskapelige høgskolene Norges Handelshøyskole og Norges Idrettshøgskole, samt NTNU, som aktuelle samarbeidspartnere for HiMolde fremover.

Én kommentar til “Professor melder seg som styrekandidat i siste liten”

  1. Flott at du stiller! Det er bemerkelsesverdig at ikke noen fra økonomimiljøet har blitt forespurt av nominasjonskomiteen og ellers ikke har vært representert i styret så lenge jeg kan huske med tanke på den viktige betydningen de fagansatte fra dette miljøet har ikke bare for økonomistudenter, men også ved at de tilbyr kurs som går inn i logistikk- og sports management studieprogrammene.

Det er stengt for kommentarer.