Kringstadbukta - Moldes beste badestrand - ligger i gangavstand fra Molde Campus og er et populært turområde både for studenter og andre. Foto: Arild J. Waagbø

Duket for tidenes åpningsuke

– Jeg elsker eventer, så nå våkner jeg gira hver dag, avslører leder Michela Sala i Åpningsuka-styret.

Michela Sala fra Oslo leder Åpningsuka-styret. Foto: Arild J. Waagbø
Michela Sala fra Oslo leder Åpningsuka-styret. Foto: Arild J. Waagbø

Oslojenta er i ferd med å ta en mastergrad i event management, men denne uka og de to neste vier hun og resten av styret  for Åpningsuka seg til å gi nyankomne studenter en pangstart på studietida i Molde.

– Vi har et variert program med alt fra konserter til fjellturer, så jeg tror og håper at det vil falle i smak for de fleste, sier Sala.

På musikkfronten skilter Åpningsuka blant annet med  Red Hot-konsert (gratis) på Rådhusplassen onsdag 19. august, Samsaya på Kompagniet torsdag 20. august, Broiler på Bjørnsonhuset lørdag 22. august og Matoma på Kompagniet mandag 24. august.

Se hele programmet på Åpningsukas hjemmeside.

Den typiske moldenseren er turglad og stolt av naturprakten som omgir byen. Dette er utsikten fra Varden om man ser mot øst. Helt til venstre i bildet skimtes flyplassen, mens Aker stadion kan ses helt til høyre i bildet. Foto: Arild J. Waagbø
Den typiske moldenseren er turglad og stolt av naturprakten som omgir byen. Dette er utsikten fra Varden om man ser mot øst. Helt til venstre i bildet skimtes flyplassen, mens Aker stadion kan ses helt til høyre i bildet. Foto: Arild J. Waagbø

Nye studenter vil også bli introdusert for naturperler i Moldemarka og ved fjorden, i form av tur til Tusensårsvarden (Moldeheia), motbakkeløp fra Romsdalsmuseet til Varden og ikke minst aktivitetsdag i Kringstadbukta. Kringstadbukta er byens beste badestrand og et populært turområde. Til overmål ligger den 700 meter i luftlinje fra studentboligene på Molde Campus.

Utsikten fra Varden mot sør omfatter blant annet Moldeholmene (Moldivene), Aker stadion og landemerket Sandic Seilet hotell. Foto: Arild J. Waagbø
Utsikten fra Varden mot sør omfatter blant annet Moldeholmene (Moldivene), Aker stadion og landemerket Sandic Seilet hotell. Foto: Arild J. Waagbø

Sommeren i Molde har så langt vært en enorm skuffelse for alle som liker at sola skinner, men i det siste har temperaturen tatt seg opp og langtidsvarselet fra Yr lover foreløpig godt for Åpningsuka.

– I motbakkeløpet til Varden er den konkurranseklasse med tidtaking og en mosjonsklasse, så alle kan bli med, sier Sala.

Utsikten fra Varden mot sørvest. Molde Campus ligger bak åsryggen som ses i forgrunnen på bildet, cirka 1,6 kilometer i luftlinje fra Varden. Foto: Arild J. Waagbø
Utsikten fra Varden mot sørvest. Molde Campus ligger bak åsryggen som ses i forgrunnen på bildet, cirka 1,6 kilometer i luftlinje fra Varden. Foto: Arild J. Waagbø

Sala opplyser at studenter som kjøper ukespass til 750 kroner sparer noen hundrelapper om de skal på alle konsertene. Konsertene er forøvrig åpne for publikum generelt.

I fjor høst var klaget enkelte internasjonale studenter på at de ikke ble godt nok informert og involvert i Åpningsuka.  Dette har Sala og Åpningsuka-styret tatt grep om i år, slik at de rundt 80 internasjonale studentene som ankommer Molde i disse dager får en god mottagelse.

– Vi legger ut all vår informasjon på engelsk. Og så har vi fått rekruttert noen faddere blant de internasjonale studentene som allerede er her. Jeg har inntrykk av at fadderordningen er noe eget for Norge, for de internasjonale studentene vet ikke hva det er. Vi skal møte de internasjonale studentene på tirsdag og informere dem om fadderordningen og Åpningsuka da. På de fleste faddegruppene vil det være noen internasjonale studenter, sier Sala.

ESN Molde – som holder velkomstfest for internasjonale studenter i kantina på campus tirsdag kveld – har laget en utmerket Molde-guide for nyankomne studenter. Den er vel verdt å sjekke ut også for norske studenter som ikke er kjent i Molde og omegn fra før.

Her kan du laste ned ESNs Molde Information Guide 2015.

NB! På grunn av anleggsarbeid på campus er antallet parkeringsplasser ved HiMolde redusert til det halve i noen uker fremover, så både ansatte og studenter anbefales å gå, sykle eller busse til og fra campus.