Kai Olsen er professor i informatikk ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

Kai Olsen: – Fusjoner uten logikk

I et innlegg i Forskerforum skriver HiMolde-professor Kai Olsen problemet knyttet til reiser til undervisning viser at logikken har vært fraværende i fusjonsprosessen i UH-sektoren.

– Mens en ansatt på et større universitet kan gå ned trappen for å forelese, må ansatte på de fusjonerte institusjonene bruke mange timer i uken på reising, skriver Olsen.

Les hele innlegget i Forskerforum.

– Selv har jeg kommet godt ut så langt. En mulig fusjon mellom Høgskolen i Molde, Høgskolen i Ålesund (to timer unna) og Høgskolen i Volda (fire timer unna) er avverget. Det som diskuteres nå er samarbeid mellom Volda og Lillehammer (fire timer unna). Forhåpentligvis blir dette kun på et administrativt plan. Ellers snakker vi her om en full arbeidsdag med overtid for å gi en forelesning på to timer – eksklusiv forberedelse. Mine konkurrenter ved Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen vil bruke to timer og fem minutter på det samme, skriver Olsen.

I innlegget skriver han også at administrativ effektivitet aldri har stått på dagsorden i de 40 årene han har jobbet i UH-sektoren.