Masterstudent Kjell Arne Bergli hadde jobbpraksis i tre måneder i Norges Fotballforbund. Foto: Privat

Fikk drømme-praksis i Fotballforbundet

HiMolde-student Kjell Arne Bergli fikk drømmen oppfylt da han fikk utplassering i Norges Fotballforbund.

 Av ULRIK RØD

– Grunnen til at jeg søkte Sport Management var at Høgskolen i Molde hadde inngått et samarbeid med Norges Fotballforbund (NFF), og målet mitt da var å få praksis der, sier Kjell Arne Bergli (24) fra Nannestad.

Bergli begynte på en masterutdanning i Sport Management i Molde etter å ha tatt en bachelor i idrett, friluftsliv og helse på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Etter halvannet år med skolegang på master studie i Molde har Kjell Arne fått målet sitt oppfylt med en utplassering.

– Jeg har trivdes veldig godt den tiden jeg har vært i NFF, sier Bergli.

Utsikten fra kontoret til Kjell Arne Bergli på Ullevaal stadion. Foto: Privat
Utsikten fra kontoret til Kjell Arne Bergli på Ullevaal stadion. Foto: Privat

Selv om høgskolen i Molde har et samarbeid med NFF, var det ikke gjennom skolen at Bergli fikk praksisplassen. Han kontaktet på eget initiativ utviklingssjef Alf Hansen i forbundet og ble invitert til et møte.

– På masteren var det bare jeg som hadde søkt om praksisplass, og de hadde flere ledige plasser. Så det skal ikke være så vanskelig å få utplassering i NFF.

I sine tre måneder i NFF har Bergli fått gjort og opplevd mye. Han hadde to hovedoppgaver.

– Den ene var å analysere faser og momenter i herrelandslagets forsvar og angrep. Videoklippene skulle brukes i noe som heter landslagsskolen, som er et prosjekt for de beste 13- til 16-åringene i landet, sier Bergli.

Den andre hovedoppgaven var å være tiltaksleder for morgendagens landslagsspillere på en samling midt i november. Som tiltaksleder har man ansvar for å booke hotell, buss til og fra treningene, fikse alt av utstyr og forpleining.

– Alt dette gjorde jeg før samlinga. Under samlinga hadde jeg overordna ansvaret for at alt gikk som det skulle. Jeg var litt redd for at noe skulle gå galt, men jeg pleier som regel å ganske god kontroll på sånne ting. Så jeg var mest nervøs før det hele begynte, sier Bergli.

Under oppholdet i NFF hadde han kontor og base på Ullevaal stadion.

– Det var skummelt til å begynne med. For da jeg kom inn på kontoret der, så var det bare masse kjente folk man har sett på TV. Så det var ganske skummelt. Jeg fikk kontor sammen med alle landslagstrenerne, så jeg fikk jobbet mye med landslagstrenerne på aldersbestemte lag, sier Bergli.

Bergli syns at han lærte mye i praksisperioden.

– Dette er noe jeg vil jobbe med. NFF har også holdt dialogen i gang i etterkant og ønsker å ha et møte med meg etter at jeg er ferdig med å skrive masteroppgaven. Jeg skal også få noen oppdrag av dem mens jeg skriver på masteren. Jeg vil anbefale denne utplasseringen til alle. For den gir deg en mulighet til å jobbe med de beste innenfor fotball. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte dette og har storkost meg den tiden jeg har hatt med NFF, sier Bergli.