Mikkel Eine Furuset (midt i bildet) er studentrepresentant i Høgskolen i Moldes styre. Arkivfoto: Arild J. Waagbø

Spør også studentene om råd i struktursaken

Ansatte og studenter vil neste uke få si sin mening om HiMoldes veivalg for fremtiden i en rådgivende spørreundersøkelse om strutkturreformen i UH-sektoren.

– Det er kjempebra at studentene får svare på spørreundersøkelsen, for dette blir vi påvirket av. Studentmedvirkningen er også i tråd med linjen om at Høgskolen i Molde hører på hva studentene vil, sier Mikkel Eine Furuset, som er studentrepresentant i høgskolestyret.

Onsdag 2. mars klokken 12.15 holdes et debattmøte på campus med innledninger, paneldebatt og påfølgende spørsmål og kommentarer fra tilhørerne. Alle ansatte og studenter ved HiMolde er invitert. Deretter vil ansatte og studenter få anledning til å delta i en nettbasert rådgivende spørreundersøkelse om HiMoldes veivalg i struktursaken. Undersøkelsen har svarfrist 7. mars.

Furuset sier at det har vært «litt diskusjon» om struktursaken blant studentene.

– Noen har snakket om verdien av å eventuelt ha NTNU på vitnemålet, og flere har lagt merke til reklamen for NTNU Ålesund på Molde luftehavn, sier han.

– I tillegg til NTNU har Norges Handelshøyskole blitt nevnt som en mulig fusjonspartner for HiMolde i debatten om struktur. Har du noen formening om studentene foretrekker NTNU eller NHH?

– Mitt inntrykk er at studentene spesielt nevner NTNU, men begge disse institusjonene har et godt renommé.  Og om det eventuelt skulle ende opp med fusjon med en av disse, så vil jo NTNU Molde eller NHH Molde bli sin egen merkevare, sier Furuset.

Høgskolestyret skal diskutere struktursaken på en strategisamling 8. og 9. mars.