På onsdag blir det kanonball-bane bak sport management-student Thomas Bruun-Hanssen (t.v.) og juss og administrasjon-student Vivetha Umakaran. Foto: Arild J. Waagbø

Studenter øker spenningen for TV-aksjonen

Er det lenge siden du sist spilte kanonball? Onsdag 19. oktober kan du gjøre det i kantina på Molde campus!

– Vi føler at vi må bidra litt, sier Vivetha Umakaran (23), som er event-ansvarlig i iStudent.

Da iStudent ble oppfordret til å finne på noe på Molde campus i forbindelse med årets TV-aksjon, var de raske til å stille opp i samarbeid med MSI (Moldestudentenes Idrettslag). Aksjonen er til inntekt for Røde Kors sitt arbeid i Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras, samt til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

– Vi har ikke hatt arrangementer knyttet til TV-aksjonen før, men vi har arrangert barteløp i november til inntekt for kreftsaken, sier MSI-leder Thomas Bruun-Hanssen (22).

Og i vår arrangerte sykepleiestudentene Fiolettstafett, også det til inntekt for kreftsaken.

Studentene sier at har fått høre at det skal være trappeløp på NTNU i Ålesund og at folk skal stå på stand på NTNU i Trondheim.

– Vi ville gjøre noe litt mer spennende, sier Bruun-Hanssen.

Spenningen økes altså i form av en kanonball-turnering i kantina, delvis inspirert av en vellykket dodgeball-turnering studentene arrangerte i fjor høst. Både studenter og ansatte kan melde på lag – fire personer – i bokhandelen på campus, og ved det støtte TV-aksjonen med 120 kroner per lag.

Kantina vil for anledningen bli ryddet for bord og stoler, og banen vil bli merket opp med teip.

– Er det ikke farlig å la voksne folk spille kanonball?

– Vi spiller med skumball, så det er trygt, forsikrer Bruun-Hansen.

Reglene for spillet blir trolig det som kalles «norsk skolevariant», og turneringen starter klokken 13.30.