Et nyvalgt iStudent-styre (f.v.): Oda Lid Rokstad (nestleder), Vegard Øye (leder), Româns Kamzols (økonomi), Janne Iren Bekken (utvalg), Magdalena Rawska Fjær (arrangement) og Sugina Tharmarajah (uke). Foto: Arild J. Waagbø

Omsetningen i student-organisasjonene doblet på tre år

Omsetningen i Studentersamfunnet i Molde (iStudent) har fra 2013 til 2016 økt fra 1,3 til 2,6 millioner kroner.

Tallene – som vitner om en rivende utvikling i aktivitetsnivået i studentmiljøet på Molde campus – ble presentert iStudent-leder Vegard Øye på Frisch-auditoriumet i dag, da rundt 50 studenter var møtt fram til pizzaservering og årsmøte i iStudent.

– Vi har 360 000 kroner på konto. Er det noen som har forslag til hva vi skal bruke dem til? spurte Vegard Øye.

iStudent-leder Vegard Øye (med ryggen til) foran cirka 50 studenter på Studentersamfunnets årsmøte. Foto: Arild J. Waagbø
iStudent-leder Vegard Øye (med ryggen til) foran cirka 50 studenter på Studentersamfunnets årsmøte. Foto: Arild J. Waagbø

Øye fikk ikke noen klare svar fra salen, men det kom iallfall tydelig fram at iStudent-styret følger økonomipolitikken som tidligere iStudent-leder Simen Strøm Nordnes ga startskuddet for i 2015. Da sto det 600 000 kroner på iStudent-kontoen, og Strøm Nordnes uttalte at de måtte brukes til formålet: studentvelferd.

– Suksessen til Studentersamfunnet måles i studenttilfredshet, ikke i hva slags fortjeneste vi har. Vi har ingen nytte av å ha penger på bok. Vi skal ikke bruke opp pengene i løpet av to år, men gradvis og over flere år, sa Strøm Nordnes – på iStudent-årsmøtet for to år siden.

Heidi Sjulstad i Studentersamfunnets valgkomité. Foto: Arild J. Waagbø
Heidi Sjulstad i Studentersamfunnets valgkomité. Foto: Arild J. Waagbø

Valgkomiteens leder, student Heidi Sjulstad, presenterte forslag til nytt iStudent-styre, og den ene etter den andre ble valgt ved akklamasjon:

Leder Vegard Øye (gjenvalg)

Nestleder Oda Lid Rokstad

Økonomiansvarlig Româns Kamzols

Arrangementsansvarlig Magdalena Rawska Fjær

Ukesansvarlig Sugina Tharmarajah (gjenvalg, men med nytt arbeidssområde)

Utvalgsansvarlig Janne Iren Brekken

Etter årsmøtet sa Vegard Øye at han er særlig fornøyd med de tre nye linjeforeningene som så dagens lys på Molde campus i fjor: Comitium, Sport Management Seminars (SMS) og Moldestudentens Helseutvalg (MSH).

Øye, som startet sin karriere i studentmiljøet på kroa Valhall og senere Smuget, er også fornøyd med at det hver fredag samler seg rundt 100 studenter i studentklubben Smuget på Molde campus.

Sugina Tharmaraja har fått nye oppgaver iStudent-styret. Hun anbefaler studenter flest til å bli aktive i Studentersamfunnet, utvalg og linjeforeninger.

– Jeg angrer på at jeg ikke begynte tidligere, sier Tharmaraja, som studerer på tredje året ved HiMolde.

I det nye styret glimrer imidlertid studenter fra Avdeling for helse- og sosialfag med sitt fravær.

– Jeg syns etableringen av Moldestudentenes Helseutvalg er et stort og viktig skritt i retning av aktivisere de som studerer sykepleie og vernepleie i det organiserte studentmiljøet, men det er litt sånn ved HiMolde at det virker som om det er to skoler og to kulturer, sier Vegard Øye.

Bak f.v.: Magdalena Rawska Fjær, Oda Lid Rokstad,Sugina Tharmarajah, Româns Kamzols, Janne Iren Bekken og Vegard Øye er det nye iStudent-styret, med valgkomiteens Heidi Sjulstad (ved tastaturet). Foto: Arild J. Waagbø
Bak f.v.: Magdalena Rawska Fjær, Oda Lid Rokstad,Sugina Tharmarajah, Româns Kamzols, Janne Iren Bekken og Vegard Øye er det nye iStudent-styret, med valgkomiteens Heidi Sjulstad (ved tastaturet). Foto: Arild J. Waagbø