Studentene fra HiMolde med Harald Hjelle, konferanseansvarlig Jo Eirik Frøise og administrerende direktør i NHO Are Kjensli. Foto: Andreas Hustad
Studentene fra HiMolde med Harald Hjelle (t.h.), konferanseansvarlig Jo Eirik Frøise og administrerende direktør i NHO Logistikk og Transport, Are Kjensli (begge foran og midt i bildet). Foto: Andreas Hustad

64 HiMolde-studenter på Transport- og Logistikkonferansen

GARDERMOEN (Panorama): LogistikkForum har i år igjen invitert studentene ved logistikk på Høgskolen i Molde til den 59. Transport- og Logistikkonferansen som holdes i The Qube på Gardermoen.

Masterstudentene Odin Kvalvåg Dahlen og Andreas Møll Kleiven fikk under årets Transport- og Logistikkonferanse utdelt prisen for beste masteroppgave.

De to har tatt en mastergrad i Petroleum Logistics ved HiMolde. For å få denne prisen må oppgaven ha fått karakter A for i det hele tatt å bli vurdert. I år hadde juryen fått inn fem forskjellige masteroppgaver, der oppgaven til Dahlen og Kleiven ble vurdert som den beste av juryen. Tittelen på oppgaven er «Horisontalt logistikksamarbeid i oppstrøms materialforsyning på den norske kontinentalsokkelen: et konseptuelt rammeverk».

Odin Kvalvåg Dahlen mottar prisen for beste masteroppgave på vegne av seg selv og Andreas Møll Kleiven. Foto: Andreas Hustad
Odin Kvalvåg Dahlen mottar prisen for beste masteroppgave på vegne av seg selv og Andreas Møll Kleiven. Foto: Andreas Hustad

Mandag ettermiddag under samferdselsvorspielet delte LogistikkForum ut sin andre studentpris. Dette året gikk prisen til LIS – Lager og Industrisystemer AS. Lager og Industrisystemer er totalleverandør av internlogistikkløsninger for noen av Norges største bedrifter.

Studentenes begrunnelse for denne prisutdelingen var: «Vinneren av årets pris har åpnet nye dører for studentene og bidratt til faglig utvikling blant logistikkstudentene. Vinneren har holdt foredrag ved høgskolen ved flere anledninger det siste året og også invitert studentene på bedriftsbesøk og til den årlige e-handels konferansen.

Vi intervjuet leder i LogistikkForum, Mads Bratland Claussen, og konferanseansvarlig Hedda Christine Nødtvedt mandags kveld etter studentprisutdeling.

Privinner LIS, her representert med Steffen Larvoll (midten), med konferanseansvarlig Hedda Christine Nødtvedt og leder i LogistikkForum Mads Bratland Claussen. Foto: Andreas Hustad
Privinner LIS, her representert med Steffen Larvoll (midten), med konferanseansvarlig Hedda Christine Nødtvedt og leder i LogistikkForum Mads Bratland Claussen. Foto: Andreas Hustad

– Hvordan føler dere at gjennomføring av konferansen har gått så langt? Og hvordan har oppkjøringen til konferansen vært?

– Det har vært mye jobb. Vi har hatt veldig mye møtevirksomhet de siste to månedene. Veldig mange brikker har falt på plass, og nå er vi endelig her! Det har egentlig vært plankekjøring hittil. Alle studentene er på plass og alle bærer de blå t-skjortene med sponsorene våre. Bedriftene har tatt oss veldig godt imot, i alle fall næringslivslederne som vi har møtt på stands. De legger godt merke til oss, og ser at vi er her.

– Hadde dere mange ledige plasser til dette års konferanse?

– Vi hadde fortsatt en del ledige plasser. Vi satte ut 90 plasser først, som var målet vårt. I fjor var det lagt opp til like mange plasser, og da med 78 påmeldte studenter. I år har vi hatt 64 studenter med oss hit til konferansen.

– Har dere en formening om hvorfor det har vært en slik nedgang med påmeldinger til turene som blir arrangert i regi av dere eller Høgskolen i Molde?

– Vi må bare klarlegge at vi kan ikke snakke lengre tilbake enn turen til Rotterdam. Til Rotterdam solgte vi alle plassene. Året etterpå var vi i Gøteborg med alle billetter solgt. I tillegg arrangerte jeg, Mads, og Øyvind Magnussen en tur til Tyskland på høsten i fjor. Til den turen fikk vi også solgt alle plassene. Hva som er grunnen til at de ikke fikk solgt alle plassene i år, er vi ikke sikre på. Vi har en formening om hvorfor det har vært en nedgang på konferansen i år, og det er turen til Praha. Vi skal jo ikke skylde alt på Praha-turen heller. Vi har jobbet aktivt for å prøve å få med flere førsteårsstudenter på logistikk med på konferansen. Vi fikk med en god del, men kanskje ikke like mange som vi hadde trodd. Dette tror vi ligger litt i klassemiljøet. Kanskje de har fått en litt dårlig start på det, og de jobber med å få et bedre klassemiljø i tillegg.

– Hvilke forbedringspotensialer har LogistikkForum når det gjelder å arrangere slike turer?

– LogistikkForum burde helt klart se på hvordan de introduserer logistikk for studentene, og ikke bare invitere bedrifter på besøk eller arrangere turer. De burde ta et bedre tak tidlig i semesteret. Det er veldig mange som ikke vet hvem de går i klasse med før de begynner i andre eller tredje klasse. Her burde både LogistikkForum og enkeltindivider i klassene ta et grep for å danne bedre klassemiljø. Vi tror LogistikkForum kan være en hjelpende hånd for å for eksempel samle bare første klasse til en kveld der de får muligheten til å bli bedre kjent med hverandre og et utvalg av studentene fra andreklasse, tredjeklasse og master i logistikk. Slik at de ikke møter så alt for mange nye fjes på en gang, og dermed får en mykere overgang. En slik kveld kan inneholde en liten happening som pizzakveld på Smuget, samt litt informasjon om hva de kan forvente av studiene. Dette er noe vi i LogistikkForum har diskutert, og vi planlegger å starte med dette fra og med neste år.

Festmiddagen som ble servert bestod av en tre-retters middag, med entertaineren Jon Ensor som kveldens konferansier og underholdning. Ensor betegnes som elegant, underholdene og uforglemmelig. Med sin underholdende britiske stil trollbandt Ensor de oppmøte med close-up underholdning og magi på scenen. Under middagen kom Panorama i samtale med tidligere HiMolde-student Tale Ørving, som for tiden jobber for Transportøkonomisk Institutt.

Bordet Panoramas reporter satt ved under festmiddagen. Foto: Andreas Hustad
Bordet Panoramas reporter satt ved under festmiddagen. Foto: Andreas Hustad

– Kan du kjapt forklare hvor du fikk din interesse for logistikk, og hvorfor valgte du Høgskolen i Molde?

– Jeg valgte Høgskolen i Molde fordi en venninne av meg har gått der og hun anbefalte Molde som studiested. Grunnen til akkurat logistikk er mer diffus. Jeg tok et logistikkfag på BI, og fikk smaken på det. Da tenkte jeg at logistikk var det jeg ville satse på. Jeg ønsket meg et veldig bra studentmiljø, og har bare hørt det beste av det beste om Molde!

Tidligere HiMolde-student Jon Austrheim (f.v) besøker HiMolde-standen. Her med student Benjamin Hjelen og Professor Harald Hjelle. Foto: Andreas Hustad
Tidligere HiMolde-student Jon Austrheim (f.v) besøker HiMolde-standen. Her med student Benjamin Hjelen og Professor Harald Hjelle. Foto: Andreas Hustad