Statsråd Sandra Borch (Sp). Foto: Arild Waagbø

Sandra Borch: — Viktig for meg at dere lykkes

UH-statsråd Sandra Borch (Sp) husker godt hvordan det er å være fersk og spent student ved studiestart.

— Det er litt skummelt, og en av dagene i livet du aldri kommer til å glemme, sa Borch da hun talt i Bjørnsonsalen i dag.

Studenter i Bjørnsonsalen i dag. Foto: Arild Waagbø

Over 500 studenter og ansatte hadde funnet veien til den offisielle åpningen av studieåret ved Høgskolen i Molde.

— Jeg var den første i min familie som tok høyere utdanning, fortalte Borch, som er utdannet jurist.

FOTO: Se flere bilder på Panoramas Facebook-side.

Hun henvendte seg spesielt til studenter i samme situasjon, uten foreldre med høyere utdanning, fra de minste plassene, til de som syns det akademiske virker litt fjernt:

— Det er viktig for meg at dere lykkes. Fellesskapet skal hjelpe å løfte dere fram. For fellesskapet Norge er avhengig av at dere lykkes i deres utdanningsløp.

Borch la ikke skjul på at for hennes del var det avgjørende at det var et studietilbud i juss i Tromsø, og sa at det er viktig at det finnes utdanningstilbud over hele landet, og at utdanningene er tilpasset folk i forskjellige livssituasjoner.

HiMolde-ansatte på åpningsmarkeringen i Bjørnsonsalen i dag. Foto: Arild Waagbø

Det var ellers fine velkomsttaler ved høgskoledirektør Øyvind Sørensen, rektor Elin Mordal, SiMolde-direktør Bente Aure Myrstad og moldeordfører Torgeir Dahl (H). Og utmerket musikk ved G-gjengen og kapellmester Rolf Magnus Orø.

— I elske å studere, erklærte Elin Mordal da hun hadde ordet.

Les hennes tale i spalten Rett fra rektor i Panorama, der hun skal skrive fast hver fjerde uke  fremover.

Førsteamanuensis Elin Mordal er rektor ved Høgskolen i Molde. Foto; Arild Waagbø

Det er absloutt verdt å nevne hvem som stakk av med høgskolens hederspriser:

Professor Alex Krumer ble hedret med forskningsprisen, førsteamanuensis Thea Beate Brevik mottok formidlingsprisen, student Alexander Myhre fikk studiemiljøprisen, mens førsteamanuensis Øystein Klakegg innkasserte pedagogisk pris allerede på onsdag i forbindelse med studiestart i Kristiansund.

Alex Krumer entrer scenen for å motta forskningsprisen. Foto: Arild Waagbø
Førsteamanuensis Thea Beate Brevik fikk formidlingsprisen, blant annet for opplysningsarbeid knyttet til forebygging av livmorhalskreft. Foto: Arild Waagbø
Alexander Myhre, som har vært superfrivillig i studentersamfunnet iStudent, ble hedret med studiemiljøprisen. Til venstre i grønt ses SiMolde-direktør Bente Aure Myrstad. Foto: Arild Waagbø