Studenter i gokart i Malemedalen. Foto Samuel Pettersson

Studenter i høy fart i Malmedalen

Lørdag ettermiddag deltok 20 studenter fra Høgskolen i Molde på gokart i Malmedalen. Arrangementet var et initiativ av iDigital, studentforeningen for IT og digitalisering.

Av SAMUEL PETTERSSON (tekst & foto)

iDigital har som mål å legge til rette for at studenter kan treffes over uformelle aktiviteter – først og fremst IT-studenter, men andre studenter er også velkomne.

Før løpet.
I posisjon før løpet.

Magnus Westlie er informasjonsansvarlig i iDigital. Han forteller at dette er det første store arrangementet det nye styret i iDigital har iscenesatt.

— Vi belager oss på å ha et stort arrangement i semesteret, gjerne gokart, paintball eller noe lignende som er litt gøy. Ellers gjennom studieåret har vi spillekvelder og tacokvelder, litt enklere ting i nærheten av campus. Det virker som om folk har det gøy, vi har et par studenter som er veldig ivrige på karting – og noen av dem er Formel 1-supportere. Det virker som om det er mange som liker å kjøre, og at folk gjerne vil ha mer av sånne ting, sier Westlie.

Magnus Westlie er informasjonsansvarlig i iDIgital.

Han forteller videre at deltakerne ble delt inn i to lag som kjørte mot hverandre. Slik kom man frem til en A-finale og en B-finale. Foreløpig er det ikke snakk om de store premiene til vinnerne.

—Det blir nok å vinne for å vinne sin skyld, senere kan vi kanskje finne en liten pokal eller en medalje, sier Westlie med et smil.

Det går unna i svingen.
Med bråe svinger og våt bane må man regne med en kræsj.
Etter kræsj.
Siste runde.

Diogo Nunes, studerer til Master of Science in Sustainable Transport and Urban Mobility:

—Jeg så at iDigital skulle arrangere gokart og tenkte jeg skulle prøve lykken. Jeg visste at de hadde noen plasser til ikke-IT-studenter også.  Jeg er fra Portugal og det hender at jeg kjører litt der, men der er banene mye smalere. Om banene er tørre så trenger man ikke tenke så mye på bremsing, men nå som det veksler litt på som her i dag, må man konsentrere seg mer.

Diogo Nunes fra Portugal vant B-finalen.

Diogo sin gokarting i Portugal har utvilsomt lønt seg, ettersom han kom på førsteplass i B-finalen.

Henrik Jensen, en behersket vinner.

Henrik Jensen, IT-student på andre året ved Høgskolen i Molde, stakk av med førsteplassen i A-finalen.

Etter finalen innrømte en behersket vinner at det var gøy å vinne.

En gjeng fornøyde studenter etter en dag med carting.