Studentprest Ragnhild Annie Fuglseth ledet en halvtime med julesang i kantina på Molde campus i dag. Foto: Arild Waagbø

Stemningsfull julesang med studentprest Ragnhild

Med organist og forsangere fra Molde domkirke i ryggen, sto studentprest Ragnhild Annie Fuglseth (38) i spissen for dagens julesang i kantina på Molde campus.

Både studenter og ansatte var inviterte til å synge med på kjente norske og engelske julesanger ved lunsjtid i dag; «Tenn lys», «Nå er den hellige time», «Et barn er født i Betlehem», «Jingle Bells», «O jul med din glede», «O come alle ye faitful», «Det lyser i stille grender», «Hark the herald angels sing» og «Deilig er jorden».

Det vil være å overdrive å skrive at det ble allsang i kantina, men mange satte likevel tydelig pris på — og nynnet med til — en fin og stemningsfull adventskonsert.

Forsangere Ragna Kvernberg (f.v.), Arne Magne Johannessen, Leif Harald Talseth og Per Fredrik Brun, samt domkantor/organist Magnus Moksnes Myhre i HiMolde-kantina i dag. Foto: Arild Waagbø

Ragnhild Annie Fuglseth er ansatt som prest i Den norske kirke, og 50 prosent av stillingen hennes er viet til å være studentprest i Molde og Kristiansund. Hun startet i stillingen i august i år, og arbeidet før det som sogneprest i Eide i Hustadvika kommune.

LES MER: Kirka vil ansatte studentprest

Mandager er Fuglseth tilgjengelig for studenter på Høgskolesenteret i Kristuansund, og fredager står hun til disposisjon for studenter på Molde campus.

Studentprest Ragnhild Annie Fuglseth (38) er oppvokst i Trondheim, utdannet ved Menighetsfakultetet og bosatt på Averøya. Foto: Arild Waagbø

— I første rekke tilbyr jeg samtaler, og kan bistå ved kriser. Videre vil jeg bidra til at studenter kan utøve religion og livssyn i studietida. Jeg er her for alle, uansett hva slags tro eller livssyn de har, sier Fuglseth.

Studentpresenten understreker at hun har taushetsplikt og at hun ikke fører noen journal fra samtalene.

Ragnhild Annie Fuglseth kan treffes via profilen @ragnhildprest på Instagram, eller på nettsida studentpresentene.no.

I hele fylket er det nå tre studentprester som står til rådighet for studentene i Kristiansund, Molde, Ålesund og Volda. Høgskulen i Volda kan også skilte med en studenthumanist.