«Lykke til!»-hilsener til studentene pryder Molde campus i eksamenstida. Foto: Arild J. Waagbø

Olsens klagesang

Kai Olsens klagesang over dårlige studenter slutter visst aldri. Derfor provoseres han av at vi ønsker våre studenter lykke til på eksamen.

Av HALLGEIR GAMMELSÆTER, rektor

Alle ansatte ved Høgskolen i Molde bør ha respekt for alle våre studenter. Noe annet skulle bare mangle. Studentene bør møtes som voksne mennesker med de ressurser og utfordringer de har, og ikke stigmatiseres av en professor som av en eller annen grunn bare ser dårlige studenter rundt seg.

Det hender sikkert at det går studenter inn i eksamenslokalet som vet at de ikke har forberedt seg optimalt. Jeg tror flere av oss som i dag er lærere for studentene også har vært i den situasjonen. Grunnene kan være mange. Men ingen grunn er god nok til å la være å ønske den enkelte student lykke til med å få ut det han eller hun er god for i eksamenslokalet.

OLSENS LESERBREV: Lykke til?!!

Undersøkelser viser at dagens unge er mer seriøse enn foregående generasjoner. Gjennom rollen som rektor er jeg selv heldig å oppleve en rekke flinke, engasjerte og ansvarlige studenter. I alle mine år som rektor har det vært av de mest oppmuntrende møtene jeg har, og vi må langt tilbake i tid for å finne et mer pulserende studentmiljø enn i dag.

Æren går til studentene selv, og til våre flinke kolleger i læringsmiljøutvalget og SiMolde som ikke bare har satt opp eksamensboost-kampanjen, men som også har satt i gang flere tiltak på de områdene Olsen etterlyser, men ikke ser. For eksempel deltok de aller fleste førsteårsstudentene på «Ny student – GPS», og en rekke med studieteknikk-kurs har også trukket godt med studenter. Det jobber iherdig for å motivere studentene, skape gode læringsmiljø og veilede dem til gode arbeidsvaner, forberedelser og eksamensmestring. Jeg opplever også mange engasjerte og kreative lærere og et administrativt støtteapparat som virkelig står på for å motivere og engasjere studentene våre.

Så lykke til på eksamen, studenter!

Fra min side avsluttes diskusjonen her.