Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy (t.v.) og dekan Heidi Haavardsen foran influensa- og koronavirusplakater på Molde campus. Koronovirusinformasjonen er på norsk, engelsk og kinesisk. Foto: Arild J. Waagbø

Koronoaviruset: Sykepleie- og vernepleiestudenter i praksis som normalt

Sykepleie- og vernepleiestudenter som var på Hellbillies-konsert eller på ølbaren Tapp & Kork lørdag kveld, får likevel gjøre praksis som normalt.

Kontrabeskjeden fra Molde kommune og kommuneoverlege Cato Innerdal kom onsdag formiddag, på bakgrunn av en konkret vurdering Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har gjort av smitterisikoen knyttet til en bærer av viruset som lørdag kveld var på Hellbillies-konsert på Bjørnsonhuset og ølbaren Tapp & Kork i Molde.

Dermed kan også cirka 20 medarbeidere innen helse- og omsorgstjenesten i Molde likevel gå på jobb som normalt, skriver Rbnett,

Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy, som er høgskolens beredskapsleder, og dekan Heidi Haavardsen ved Avdeling HS opplyser at «noen få» sykepleie- og vernepleiestudenter var på Bjørnsonhuset og/eller Tapp & Kork lørdag kveld. De studentene det gjelder kan nå altså likevel gjøre praksisdelen av utdanningen sin som normalt.

Ingen av høgskolens ansatte eller studenter er i karantene som følge av eksponering for koronoaviruse eller etter reise i områder med vedvarende virusspredning.

Haavardsen opplyser imidlertid at en gruppe fra hennes avdeling som skulle på studietur til Verona i Italia, har kansellert reisen på grunn av situasjonen knyttet til spredning av koronaviruset.

Høgskolen i Molde har opprettet en egen informasjonsside om koronoaviruset. Det har også Molde kommune og Folkehelseinstituttet.

En person med koronavirus var lørdag kveld innom ølbaren Tapp & Kork i Molde. Arkivfoto: Krystof Diatka
En person med koronavirus var lørdag kveld på konsert i Bjørnsonhuset i Molde. Bildet er tatt ved et annet arrangement på stedet. Arkivfoto: Arild J. Waagbø