Professor Harry Arne Solberg er god på tabelltipping. Foto. Play the Game (CC BY-NC-ND 2.0)

Årets vinner er fra NTNU

NTNU-professor Harry Arne Solberg fikk seirende ut av Fra toppen av Haugens norgesmesterskap i tabelltipping.

Av KJETIL KÅRE HAUGEN samt HARRY ARNE SOLBERG, IRENE SÆTRE LANGE, MORTEN LOKTU, BJØRN GUVÅG, BRYNJULF OWREN, MORTEN KRINGSTAD, LISE LILEBRYGJELD HALSE, LISA HANSSON, ERLEND VIK, GAUTE EINEVOLL, KNUT PEDER HEEN, SØLVE MIKAL KREKVIK NERLAND, OLAV HAUGE, ASMUND OLSTAD, HALLGEIR GAMMELSÆTER og JAN-OLA STRANDHAGEN (medforfattere)

Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.

Vi har kommet til 14. februar og hjemmelaget (MFK) har gjennomført treningskamper mot både Dudelange fra Luxembourg, Aston Villa fra England og Hammarby fra Sverige. Til tross for tap mot Aston Villa, ser årets utgave av MFK interessant ut. Når Fofana faktisk også har startet å få ballen i mål – to scoringer mot Hammarby­ – kan 2022-sesongen bli riktig så spennende.

Når man når en viss alder, flyr tida. Jeg synes ikke det er mer enn dager siden fjorårets eliteserie ble avsluttet. I virkeligheten har det gått mer enn to måneder siden Bodø/Glimt sikret sitt andre seriegull på rad, nærmere bestemt den 12/12 2021.

Selv om teamet på toppen av Haugen har vært ganske stille i det offentlige rom det siste året, betyr det på ingen måte at aktiveten har avtatt. Tvert imot, vi er mer aktive enn noen gang, og de relativt nyrenoverte lokalene høyt oppe over Molde, med verdens vakreste utsikt, har vært flittig benyttet til diskusjoner og analyser.

De fleste av oss hadde voldsomme forhåpninger til MFK-gull i fjor, ettersom Glimt mistet sine viktigste spillere før fjorårssesongen. Men mesterhjernen Kjetil Knudsen viste hvilken trenerkapasitet han faktisk er ved å erstatte tapte spillere med vrakgods fra RBK og Ranheim, spillere som presterte nesten fra første dag.

Riktignok var starten ypperlig. Vi slo blant annet Glimt borte i det første møtet mellom lagene, og på det tidspunktet ledet Molde serien tre poeng foran Glimt. Senere økte avstanden i hjemmelagets favør, og etter runde 14 lå vi faktisk hele åtte poeng foran bodøværingene. Da var stemningen på topp oppe i høyden.

Dessverre fikk nordlendingene gjort noen helt nødvendige forsterkninger på sensommer/høst, mens MFK gjorde det motsatte og solgte seg ut av gullkampen. Det viktigste som skjedd var nok at Glimt fikk tak i Pellegrino. Mannen som sesongen før lagde mål på bestilling for nabo KBK og vendte tilbake til Norge (etter et ikke særlig uventet mislykket utenlandsopphold) på denne tida. Vi reagerte da, og irriterer oss fortsatt over hjemmelagets manglende aktpågivenhet i en slik situasjon

Det er godt mulig at Pellegrino ikke ville fått mye spilletid i MFK siste del av sesongen, men om MFK hadde fulgt med i timen og sikret seg kontrakt med «Pelle», er vi overbevist om at vi hadde endt opp med gull.

Ja, ja, dette er historie, og det er også hovedsaken i denne artikkelen – fjorårets tabelltippingskonkurranse. Som bildet over skulle antyde ble denne hellige kappestriden vunnet av trønderne denne gangen. Vinneren ble Harry Arne Solberg (se bilde øverst). Harry Arne er riktignok egentlig senjaværing, men han tilbringer sin profesjonelle karriere som professor ved Handelshøyskolen NTNU i Trondheim. Harry Arne er en gammel venn, vi har skrevet mye sammen, og noe er faktisk ganske bra, om jeg skal tillate meg litt selvskryt.

Trønderne gjorde det skarpt også samlet denne gangen. Som tabellen nedenfor viser, var hele fire av seks (nærmere 70%) av de første på lista trøndere:

Vi får tro at denne suksessen er et lite plaster på trøndersåret etter RBKs begredelige femteplass i fjor. Det romsdalske lyspunktet denne gangen var Irene Lange Sætre, som oppnådde en strålende sølvmedalje. Hun ble sporenstreks innlemmet i teamet på toppen av Haugen som likeverdig partner.

Bronse-vinner Morten Loktu, tidligere konserndirektør i SINTEF, nestleder i RBKs styre og tidligere styreleder ved NTNU fortjener også hederlig omtale. Dette er den sterkeste debutplassering gjennom tidene i denne konkurransen. Det faktum at alle medaljevinnerne slo VGs eksperttippere noteres som et ubetinget kvalitetstegn.

Vi står altså foran en ny sesong, og MFK er som vanlig treige på overgangsmarkedet. Vi har kjøpt en ukjent «keeper» fra Tromsø, Marcus Kaasa fra Odd og Erik Bakkes 17-årige sønn. Foreløpig har vi problemer med å se at disse skal kunne replassere Eirik Hestad, Andreas Linde og Ohji. Så her forventer vi flere kvalitetsspillere inn. Det må til for å kunne konkurrere med Kjetil Knudsen, supertreneren fra Bergen og mannen som har tatt over RBK, romsdalingen som overvant hjemmelaget i cupfinalen i 2009 med «coaching i verdensklasse», Kjetil Rekdal.

Det er heller ikke helt uinteressant for undertegnede at Kjetil synes å være det mest populære navnet blant Norges topptrenere.

Heia Molde!

–> Jeanette Varpen Unhjem, Arve Hjelseth, Synnøve Stokke Fidje og Kjetil Kåre Haugen skriver fast i Panorama.