Klar melding på Rådhusplassen: Slipp politiske fanger i Hviterussland fri! Alle foto: Arild J. Waagbø

Demonstrerte for demokrati og ytringsfrihet

Ansatte og studenter ved Høgskolen i Molde – anført av hviterussere ved høgskolen, aksjonerte søndag på Rådhusplassen i Molde for vise solidaritet med de fredelige demonstrasjonene i Hviterussland.

På Rådhusplassen ble kampen for demokrati, menneskerettigheter og ytringsfrihet i Hviterussland, og kampen mot politivold, tortur og fengsling av opposisjonelle, satt på kartet søndag.

RELATERT: Solidaritetsmarkering for Hviterussland

Studentene på Rådhusplassen bar hvite munnbind med røde kryss som protest mot forfølgelsen av den politiske opposisjonen i Hviterussland.
Pariiet Rødts Morten Walløe Tvedt, som til daglig er førsteamanuensis i rettsvitenskap ved HiMolde, holdt en politisk appell til støtte for hviterussernes demokratikamp.
Professor Irina Gribkovskaia (foran t.v.) med førsteamanuensis Morten Walløe Tvedt (foran t.h.). Sistnevnte representerte partiet Rødt under demonstrasjonen på Rådhusplassern.
Demonstranter og sympatisører på Rådhusplassen hørte professor Irina Gribkovskaia tale om demokratikampen i Hviterussland.
Studenter og ansatte ved høgskolen demonstrerte i solidaritet med de pågående protestene i Hviterussland etter presidentvalget tidligere i høst.
En gruppe av høgskolens hviterussiske studenter stemte i med sang fra sitt hjemland under markeringen.