Et knippe forskere fra høgskolen deltok nylig på en internasjonal forskerworkshop om sirkulærøkonomi i digitaliseringens æra. Av TERJE ANDERSEN og BJØRN JÆGER Fredag 10. juni arrangerte Høgskolen i Molde, sammen med University of Brescia, en workshop om digitalisering og sirkulær økonomi i Brescia i Italia. Regionen er kjent for å være opphavet til Romeo og … Fortsett å lese Moldeforskere på sirkulærøkonomisk workshop i Brescia →
Under årets Transport & Logistikk-konferanse på Gardermoen i slutten av oktober ble det utdelt pris for beste bacheloroppgave. De nominerte oppgavene kom fra BI og Høgskolen i Molde, men det var tre studenter fra sistnevnte som stakk av med førstepremien. – Vi oppsøkte Elopak og spurte om de hadde en oppgave til oss, og det … Fortsett å lese Førstepremie til moldestudenter →
I august begynner masterstudent Simen Strøm Nordnes (24) å jobbe som konsulent i Accenture i Oslo. Valget av arbeidsgiver er ikke tilfeldig. Accenture var et av selskapene som snart sto på toppen av ønskelista hans da han begynte å orientere seg mot arbeidsmarkedet tidlig i fjor høst. – Et av kriteriene jeg hadde var at jeg … Fortsett å lese Klar for konsulentjobb etter to studieår i Molde →
Mennesker og forretningskultur var temaer på seminaret «Logistikk for framtiden» på i Trondheim fredag 25. september. Av MING SU og NANCY LE (foto) Årets tema var «Effektivt og bærekraftig – Hvordan drive konkurransedyktig logistikk». Seminaret så dagens lys for første gang i 2003 og har siden vært et årlig arrangement i regi av logistikktudentene ved … Fortsett å lese Mennesket i sentrum på logistikkseminar →
Molde’s MSc student Yohannes Yebabe Tesfay (31) played the beer game in a supply chain management (SCM) course and went on to get his statistical analyses of this simulation published in a Level 1 scientific journal. Tesfay’s article, titled «The Bullwhip Effect: Applying Stochastic Models on Beer Distribution Game», was recently published in International Journal … Fortsett å lese Marvel master student did it again →
A passion for fine dining drove PhD-student Birnir Egilsson to work in Michelin starred restaurant kitchens. Now he is applying his passion for sports on supply chain management. By PAVLA UJMIAKOVA When Birnir Egilsson was four, his parents opened a restaurant. “I spent a lot of time in the kitchen with my dad peeling potatoes … Fortsett å lese The secret master chef →
"Panorama er Høgskolen i Moldes uavhengige nettavis. Panorama skal drive fri og uavhengig journalistikk i tråd med den frie presses idealer."