Kategoriarkiv: Folk

Professor Hervik blir ridder av 1. klasse

H.M. Kongen har utnevnt HiMolde-professor Arild Hervik (65) til ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Det melder Kongehuset på sin hjemmeside. Den profilerte HiMolde-professoren mottar utmerkelsen for sin innsats innen samfunnsøkonomisk undervisning og forskning. Hervik vil få overrakt dekorasjonen av fylkesmannen i Møre og Romsdal – Lodve Solholm – ved … Fortsett å lese Professor Hervik blir ridder av 1. klasse

– Styrearbeidet er lærerikt

Sykepleiestudent Morten Christoffer Dahl (27) anbefaler studenter å melde seg som styremedlemmer ved HiMolde.  – Styrearbeidet er lærerikt, sier Dahl, som har planer om å jobbe med psykiatri i London eller København når han er ferdig utdannet sykepleier til våren. Dahl ble første gang valgt inn i styret høsten 2012. Studenttinget etterlyser nå kandidater til … Fortsett å lese – Styrearbeidet er lærerikt

Tar over logistikkgruppa ved Møreforsking

Gabriele Hofinger Jünge (35) tar over stafettpinnen etter Oddmund Oterhals. – Det er ofte seniorer med lang erfaring som får slike jobber, så jeg våger å si at Gabriele sånn sett kanskje ikke var et opplagt førstevalg til jobben. Hun har vært her i to år og har ikke en lang akademisk karriere bak seg, … Fortsett å lese Tar over logistikkgruppa ved Møreforsking

Heder til ung moldeprofessor

Jay P. Singh (28) – professor II ved HiMolde- får Saleem Shah Award for Early Career Excellence in Psychology and Law i 2015. Det er American Academy of Forensic Psychology og American Academy of Forensic Psychology som deler ut den høythengende prisen til unge talenter innen rettsmedisinsk psykiatri. I 2015 er det Jay P. Singh og Nicholas Scurich … Fortsett å lese Heder til ung moldeprofessor

Holiday fever

It is that time and season of the year when the festive mood is undeniably present. Christmas and New Year’s have significant meanings to various people, others celebrating it in unique ways.  We asked a few MUC students how they will celebrate the holiday season. By MONICA AKECH SYSTAD (text & photo) Neema Kaya (25) & … Fortsett å lese Holiday fever

– Vi er best i Norge

Stipendiat Uladzimir Rubasheuski (27) syns det er viktig å representere HiMolde på den nasjonale arenaen. – Vi må ikke være beskjedne, for vi er best i Norge på logistikk, sier han. Nylig ble doktorgradsstudenten fra Brest i Hviterussland – fornavnet hans uttales Vladimir og venner kaller ham Vlad – plukket ut til å være en … Fortsett å lese – Vi er best i Norge

Moldestudent i talentprogram

Uladzimir Rubasheuski, PhD-student ved HiMolde, er en av 20 studenter som er valgt ut til det nasjonale Talentjakten-programmet. Det går frem av en pressemelding fra Talenta Group. – For meg er det viktig å vite at det arbeidet som jeg gjør er viktig for noen. Jeg håper å utvikle meg selv gjennom de oppgavene jeg … Fortsett å lese Moldestudent i talentprogram

Nature, Northern Light and Babybel cheese

Jenka Mergaert and Lucie Ballet,  both Erasmus students at HiMolde (Molde University College),  have spent a couple of months in Norway. They love it. By KRYSTOF DIATKA and PAVLA UJMIAKOVA (photo) Jenka comes from Kortemark in West-Flanders in Belgium and her home university is in Gent in East-Flanders where she takes a master in sport … Fortsett å lese Nature, Northern Light and Babybel cheese

Indøk-professor går til HiMolde-jobb

Professor Lars Magnus Hvattum (35) ved Insitutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved  NTNU blir logistikkprofessor i Molde. Hvattum, som underviser ved det populære Indøk-programmet i Trondheim, begynner i en 20 prosent stilling ved HiMolde etter nyttår, men fra høsten 2015 skal han være i full jobb som professor i logistikk i Molde. Følg med på … Fortsett å lese Indøk-professor går til HiMolde-jobb

The secret master chef

A passion for fine dining drove PhD-student Birnir Egilsson to work in Michelin starred restaurant kitchens. Now he is applying his passion for sports on supply chain management. By PAVLA UJMIAKOVA When Birnir Egilsson was four, his parents opened a restaurant. “I spent a lot of time in the kitchen with my dad peeling potatoes … Fortsett å lese The secret master chef